Nyheder

Sådan ser vi ud… resten er historie

Læs historien… og del den så :-)

---
Mit navn er Kristoffer, jeg er 20 år gammel, og jeg har nu Colitis Ulcerosa på 5. år, og det er de første 3 år af min sygdom, som jeg vil fortælle om.

Godt ét år før jeg fik konstateret sygdommen, havde jeg det egentligt godt. Jeg var en glad og energisk 14 årig, som havde fundet sig godt til rette i en klasse, på en folkeskole lidt uden for Næstved. Livet var lidt som en leg, og tilværelsen kunne næsten ikke være bedre.
Jeg havde lagt mærke til, at jeg var begyndt at besøge toiletterne lidt oftere, og at jeg havde mere ’luft i maven’ end normalt – det spændte nemlig en smule i maven. Og nærmest fra den ene dag til den anden, forsvandt mit gode humør og al min energi, og det hele blev omsat til en form for depression. Jeg følte i større grad, at alle var efter mig, jeg følte at lærerne så ned på mit skolearbejde – hvilket resulterede i, at lektierne ikke blev lavet, koncentrationen i timerne forsvandt, og det sociale var der heller ikke noget ved.
Det kulminerede med, at min mor – som ellers var ansat på samme skole – fik nyt arbejde. Dét var den perfekte undskyldning for at kunne starte forfra, på en anden skole.
Ingen forstod hvorfor jeg skiftede skole – de følte nemlig ikke det samme som jeg – men nu var min beslutning truffet.
På den nye skole, tegnede der sig det samme billede; jeg var glad og energisk og trivedes godt, men på samme måde som før, skiftede det hele, fra den ene dag til den anden.
Antallet af toiletbesøg steg i samme grad, som manglen på lavede lektier og besøg hos lægen. Ingen forstod, hvorfor jeg ændrede mig så meget på så kort tid – ikke engang min lærer, som jeg ellers løbende talte med om min situation.
Det hele endte med, at jeg en dag pjækkede fra skole. Det passede med, at min far havde fri fra arbejde samme dag. Jeg skulle på toilettet som normalt – men hér var min første synlige oplevelse med sygdommen, som kan beskrives som en oplevelse med ”blod, sved og tårer”.
Min far ringede til min læge, som jeg ellers næsten lige havde været oppe hos, og han fik mig hurtigt sendt videre til en specialist, som også kunne fortælle mig, at jeg led af den kroniske sygdom, Colitis Ulcerosa.

Her fra blev jeg sendt på den ene form for medicin efter den anden, og i denne periode, svingede mit humør mere end et skib på Berringshavet. Det var til sidst så slemt, at jeg tænkte, at hvis jeg ikke fortalte andre om mit problem, ville jeg ende med at låse mig inde på mit værelse, og aldrig komme ud igen.
Dette var den bedste beslutning, som jeg ind til videre har taget.
Personerne i min klasse, havde lagt mærke til, at jeg af og til enten pjækkede fra skole, eller gik når det passede mig. Men da det også gik op for dem, hvad jeg havde gennemgået, blev jeg mødt med åbne arme og en stor forståelse – og dét gav mig energien tilbage, og jeg endte med at være den glade og energiske dreng, som jeg havde været til at starte med.

Siden da, og så indtil for to år siden, har jeg kun mærket fra sygdommen et par gange – som begge gange har resulteret i indlæggelser.
Men over de sidste to år, har jeg ikke mærket det mindste fra den. Håbet om, at blive erklæret fuldstændig rask, er – uanset mulighederne for dette – stadigt stigende.
Jeg sidder nu tilbage med et smil på læben; jeg er 20 år gammel, jeg har næsten lige fået et kørekort, jeg har fået et job, og jeg har nogle af de bedste venner man kunne forestille sig.

Af alt dette har jeg lært, at hvis man bare tør stå frem og tale om problemerne, kommer der kun det bedste ud af det.

Rigtig glædelig jul til jer alle.

Kristoffer Brix Larsen
---
Del billedet/historien - vær med til at nedbryde tabuer og sætte fokus på Mave- tarmsygdomme.


Historien er fra vores Facebookside - https://www.facebook.com/colitiscrohnforeningen





 
Af CCF den 17/12/14



Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

17/12/14
Kristoffer's historie ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member