Lokalafdeling Østjylland
2018:
 


Tirsdag d. 25. september 2018 kl 19:00 i mødelokale 2, Regionshospitalet i Silkeborg, Falkevej 1-3, 8600 Silkeborg:

Foredrag om kronisk inflammatorisk tarmsygdom (IBD) og e-baseret kontrol af IBD 
Birgit Larsen, overlæge, gastroenterologi og intern medicin, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
Flere steder bruges e-baseret kontrol af sygdomsforløb hos kronisk syge, og personer med kroniske inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) har god effekt af dette ifølge flere studier. Fx afkortes aktive sygdomsperioder, behandlingsforløbet tilpasses den enkelte, og der er færre fraværsdage og færre kontrolbesøg påsygehuset. Vi har inviteret overlæge Birgit Furstrand Larsen til at komme og holde foredrag om deres nye tilbud om e-baseret kontrol af Crohns sygdom og colitis ulcerosa på Regionshospitalet i Silkeborg.


Torsdag d. 8. november 2018 kl 19:00 i Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov:

Kirurgiske behandlingsmetoder for colitis ulcerosa og Crohns sygdom
Charlotte Buchard Nørager, overlæge, Mave-Tarm kirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital
Der er sket en stor udvikling indenfor de kirurgiske behandlingsmetoder for kroniske inflammatoriske tarmsygdomme hen over de seneste år. Hvilke kirurgiske indgreb laves på IBD patienter, og hvordan laves fx stomi og pouch nu? Vi havde besøg af Charlotte Buchard Nørager i 2013 og 2014, hvor hun blandt andet fortalte om kikkertkirurgi og dens fordele samt om robotkirurgi ved IBD. Denne aften har Charlotte interessant nyt at fortælle om de nyeste behandlingsmetoder, hvor colitis ulcerosa patienter ikke længere opereres med robot samt meget fine resultater for operation på Crohn patienter.


Torsdag d. 29. november 2018 kl. 17:00-19:00, Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov:

Ungegruppens julemøde
Ungegruppen tyvstarter med julehyggen. Traditionen tro holder Ungegruppen deres egen juleafslutning og julehygge i et par timer inden julebankospillet. Der bliver naturligvis sørget for æbleskiver og noget rart at drikke.

Torsdag d. 29. november 2018 kl. 19:00, Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov:

Julehygge og bankospil
Vi holder vores årlige julearrangement i Vejlby Sognegård. Det bliver en hyggelig aften med bankospil og juleknas og masser af tid til sjov og snak. Tag gerne familien med ☺
Det koster 30 kr. pr. person at deltage i arrangementet (enten kontanter eller MobilePay)


​Oplysning om tilmelding fremgår af nyhedsbrevet, som alle medlemmer modtager.

 
Vedrørende arrangementerne
Vi sælger amerikansk lotteri til foredragsarrangementerne, hvor der er mulighed for at støtte lokalafdelingens arrangementer, så husk kontanter/MobilePay.