Lokalafdeling Østjylland


2017:

​​

​7. juni 2017 kl. 16:50 Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C:

Aarhus Fortæller – en rundvisning i Den Gamle By
Tag med CCF Østjylland i Den Gamle By til en tidsrejse i 1200 års historie. Aarhus Fortæller er den første samlede museumsfortælling om byens historie fra vikingetid til nutid. Den nye udstilling åbner d. 12. april og er en permanent installation på 800 kvadratmeter, der ligger under jorden i Den Gamle Bys kvarter fra 1974. Udstillingen er Den Gamle Bys største bidrag til Aarhus 2017.
Rundvisningen er en introduktion til den nye permanente udstilling Aarhus Fortæller og en introduktion til Aarhus’ historie. Rundvisningen varer en time og vil bestå af en 40 min. introduktion til udstillingen, hvorefter guiden vil følge gruppen ned i udstillingen og følges med gruppen i de første rum; men ikke give en rundvisning i selve udstillingen, da pladsen vil blive for trang.
Efter rundvisningen er CCF vært for en sandwich og en vand. Deltagere er velkomne til at komme tidligere og gå rundt i Den Gamle By på egen hånd, da butikker og værksteder lukker kl. 17 (oplys evt. ved tilmelding af hensyn til adgang) Gratis adgang for medlemmer af CCF, mens adgangsbillet til pårørende eller anden ledsager er for egen regning. Rundvisningen + sandwich og vand er gratis. (OBS vedr. ledsagere: der er rabatbilletter til studerende og pensionister). Se mere på museets hjemmeside www.dengamleby.dk.​19. august 2017 kl. 12:45 - ca. 14:30 Horsens Museum/Statsfængslet, Fussingvej 8, 8700 Horsens, - en guidet tur i flugtkongens fodspor:
 

Den 20.5. åbner rekonstruktionen af Lorentzens flugttunnel, hvor man har mulighed for at gå i flugtkongens fodspor. Når man går rundt i fængselsmuseet, ender man sin rundgang nede i Lorentzens celle, hvorfra han flygtede. Derefter kommer man ned i tunnellen og går den vej Lorentzen gravede, 18 meter under forgården, og kommer op i forvalterens bolig, ligesom Lorentzen gjorde. Læs mere på fængselsmuseets hjemmeside: www.faengslet.dk

Rundvisningen varer ca. 75 min, og der er mulighed for at udforske museet på egen hånd efterfølgende. Gratis adgang for medlemmer af CCF, mens adgangsbillet til pårørende eller anden ledsager er for egen regning (selve rundvisningen betaler CCF Østjylland).
OBS: Museet har mange trapper og er ikke handicapvenligt.


Vedrørende arrangementerne
Vi sælger amerikansk lotteri til foredragsarrangementerne, hvor der er mulighed for at støtte lokalafdelingens arrangementer, så husk kontanter.