Lokalafdeling Østjylland
2017:

 


Torsdag d. 12. oktober 2017 kl 19:00 i Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov:

Ledsmerter og gigtsymptomer ved IBD
René Drage Østgård, speciallæge i reumatologi, Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg
 
Ledsmerter er i lange perioder en tro følgesvend for mange med en kronisk tarmsygdom. Op mod hver fjerde med kronisk tarmbetændelse (IBD) har symptomer i leddene. Ledsmerterne opleves hos de fleste som ”springende” smerter i de store led, mens en mindre gruppe har smerter i små led, som fx fingerled. Nogle få udvikler gigtsygdomme som leddegigt og rygsøjlegigt (Bechterews sygdom). Vi har inviteret gigtlæge René Drage Østgård til at komme og holde foredrag om emnet.

 
​Torsdag d. 28. september 2017 kl. 18:00 mødes ungegruppen til spisning.
Har du colitis eller Crohn, og er du mellem 18 og 30 år?
​Har du lyst til at blive en del af vores fællesskab?
Følg med på Facebook, klik ind og bliv medlem af vores gruppe:
"CCF ungegruppe Østjylland"

Ungegruppen kan også kontaktes på:
ccfungegruppeoestjylland@gmail.com


Torsdag d. 2. november 2017 kl 19:00 i Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov: 

Irritabel tyktarm (IBS) med eller uden kronisk inflammatorisk tarmsygdom (IBD)
Janne Ladefoged Fassov, læge, Afdeling V, Aarhus Universitetshospital

Irritabel tyktarm – også kaldet irritable bowel syndrome (IBS) – er en tilstand med tilbagevenden af ubehag og smerter i maven. IBS giver symptomer som rumlen i maven, oppustethed, mavekramper, lufttendens og forstoppelse og/eller diarre. I Danmark har mere end hver tiende voksne dansker IBS, og noget tyder på, at en del IBD patienter har IBS i de perioder, hvor tarmsygdommen er i ro. Janne Fassov forsker i IBS og er tilknyttet mavetarmafdelingen i Aarhus men har også været på mavetarmafdelingen i Silkeborg. Denne aften har du mulighed for at høre om, hvad IBS er og hvad det skyldes. Janne kommer ind på hvem IBS rammer, hvordan det kan behandles, og om kosten og særlige diæter har betydning for IBS, ligesom vi får indblik i, hvordan lægerne forsøger at skelne mellem IBD og IBS i klinikken.Torsdag d. 30. november 2017 kl. 19:00, Vejlby Sognegård, Vejlby Centervej 25, 8240 Risskov:

Julehygge og bankospil

Vi holder vores årlige julearrangement i Vejlby Sognegård. Det bliver en hyggelig aften med bankospil og juleknas og masser af tid til sjov og snak. Tag gerne familien med J
Det koster 30 kr. pr. person at deltage i arrangementet, så medbring kontanter.


Vedrørende arrangementerne
Vi sælger amerikansk lotteri til foredragsarrangementerne, hvor der er mulighed for at støtte lokalafdelingens arrangementer, så husk kontanter.