Lokalafdeling Østjylland


Lokalafdelingen blev startet i 1989.

Vi dækker fra Randers i nord til Hedensted i syd, Silkeborg og Kjellerup i vest samt hele Djursland og er ca. 700 medlemmer.

Vi afholder 3-4 medlemsmøder om året, med fagligt og socialt indhold. Er du medlem af Colitis-Crohn Foreningen, og bor du i ovennævnte område, modtager du vores nyhedsbrev med information om vores arrangementer. Har du en god idé til kommende møder, er du altid velkommen til at kontakte bestyrelsen.

Vi har modtaget en donation på 10.000 kr. fra "Oliekanden":

En onsdag aften i februar blev vi ringet op af Brian Jensen fra Oliekanden. Brian oplyste, at vi var blevet udvalgt til at modtage en donation på kr. 10.000. Vi var blevet indstillet af en lokofører, der er far til en sygdomsramt datter. Han synes CCF Østjylland gør et stort stykke arbejde for de sygdomsramte og det synes han skulle belønnes.

Først tænkte vi: Er det mon sandt? Mon det er et fupopkald? Hvem tænker på os på den måde?
Allerede senere samme aften modtog vi en mail fra Brian Jensen, som er medlem af Oliekandens bestyrelse. Så det var rigtigt. Begejstringen var stor og der fløj mange mails mellem os i bestyrelsen de næste dage. 

 “Skovbo”, en døgninstitution i Skanderborg Kommune, blev også udvalgt og det blev aftalt, at vi alle skulle mødes den 23. april på Aarhus Banegård til formel overrækkelse af donationen. Vi blev modtaget af Thomas og Brian, der sidder i bestyrelsen for Oliekanden og senere kom Niels til.
Der var arrangeret kaffe, sodavand og kage. Det var en hyggelig sammenkomst, hvor vi fortalte om CCF Østjylland og hørte om “Skovbo”.

Efter kaffen skulle vi ud at se de forskellige arealer. Af sikkerhedsmæssige grunde, blev vi alle udstyret med en vest, så for et par timer var vi lokoførere. Vi var blandt andet nede på værkstedet. Det er nogle store kræfter, de arbejder med, når der skal udskiftes motor i lokomotivet. 
Vi var også ude i remisen, hvor vi var inde og se førerhuset på et lokomotiv. 
Til sidst var vi inde i ”kontrolrummet” hvor alt det tekniske overvåges. Ikke kun på Aarhus Banegård – der er flere stationer koblet på.
Undervejs fortalte Thomas og Brian levende om de mange opgaver, der hører med til at være lokofører.

Det var en stor oplevelse og en kæmpe tak til Thomas, Brian, Niels og Oliekanden.

Oliekanden er en humanitær fond.
Oliekanden har eksisteret siden 1966. De har støttet en lang række foreninger igennem 53 år. Første uddeling af en donation fandt sted i 1967.

                      
Vi har holdt det sidste bestyrelsesmøde inden sommerferien og har flere gode arrangementer i støbeskeen. Datoer og informationer kommer i nyhedsbrevet efter sommerferien.

Alle medlemmer og pårørende ønsker en god sommer.
 

CCF Østjylland er på facebook:

Følg med på Facebook og få informationer om medlemsarrangementer og andre aktiviteter i din lokalafdeling. 
Klik forbi www.facebook.com/ccfoestjylland og giv os et ”like”. 
 

Ungegruppen i CCF Østjylland

I CCF Østjylland har vi en velfungerende ungegruppe, som henvender sig til dig mellem 18 og 30 år. Her kan du møde andre unge i samme situation som dig selv. Har du ikke helt mod på at mødes endnu, så start fx med at melde dig ind i ungegruppens Facebook-gruppe: "Ccf ungegruppe Østjylland". Her planlægger vi i fællesskab, hvad vi laver, og hvornår vi mødes. Har du en god ide til en aktivitet, kan du bare sige til. Ungegruppens koordinator er Katrine Zeuner Nielsen. Ungegruppens arrangementer annonceres også på ungegruppens Facebook-gruppe samt på lokalafdelingens hjemmeside. Ungegruppen kan også kontaktes på ccfungegruppeoestjylland@gmail.com