Lokalafdeling København

Arrangementer 2021:

 

Foredrag med Oluf Borbye Pedersen

Tarmens billioner af bakterier påvirker krop og sjæl - også hos kronisk tarmsyge

Oluf Borbye Pedersen er professor og forskningsleder på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Han tilhører den internationale videnskabelige elite, der har udviklet den genbaserede forskning i tarmens bakteriesamfund.

Ny forskning viser at mikrober i vores tarm, på vores hud og i vores hulrum påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden. Hør om hvordan du styrker dine mikroorganismer så de optimerer dit immunforsvar, din fordøjelse og din mentale balance.

Professor Oluf Borbye Pedersen tager dig med ind i et ufatteligt stort og fascinerende univers af bittesmå organismer; mikrober, som ikke længere kun er bakterier i tarmen, men også farvestrålende vira, svampe, arkæer og bakteriofager, der findes på vores hud og som fylder alle vores kroppes hulrum fra luftveje, fordøjelseskanal til vagina, og som påvirker vores helbred fra det sekund vi kommer til verden.

Mange mennesker er bange for nogle af de billioner af personlige mikrober der kan gøre os syge, men langt de fleste mikrober gavner os derimod og har magt til at holde os raske, hvis vi forstår at samarbejde med dem. Indenfor de seneste par år har forskere fået mistanke om at ”rod” i vores mikrober, og mangel på mikrober kan være medvirkende årsag til udvikling af kroniske tarmsygdomme, Alzheimer, depression, Parkinsons sygdom, skizofreni, anoreksi, træthedssyndromer, astma, allergi, overvægt og diabetes.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Oluf Borbye Pedersen under og/eller efter foredraget. Der vil blive serveret vand og frugt i pausen.

Tid: Tirsdag d. 7. sepember 2021, kl. 19.00 - 21.00
Sted: Herlev Hospital

Tilmelding senest d. 7. september kl. 9.00 på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk

Foredraget foregår i Det Store Auditorie på Herlev Hospital, hvor der er plads til 350 deltagere. Deltagelse er først til mølle.


Ungegruppen: Spisning og bowling i DGI-byen

Invitation til hyggeaften - Fredag d. 10 september 2021

Lad os mødes, spise en burger og bowle sammen.
Efter lang tids pause, er vi nu endelig klar til at afholde et fysisk arrangement igen.

Vi har planlagt en hyggelig aften med spisning inde i DGI-Byen og bowling i en times tid bagefter. Vi spiser en burger og hyggesnakker fra kl. 18-20 og så bowler vi fra kl. 20-21. Hvis nogen har lyst til at gå videre i byen derfra, skal de være velkomne til det.

CCF Lokalafdeling København betaler for en burger med valgfri drik og en times bowling. Vi håber, at så mange som muligt har lyst og mulighed for at mødes med os.

Mvh Rikke Vang - tlf. 28402692 -

e-mail: vangrikke@gmail.com

Tilmeld dig her: CCF København (nemtilmeld.dk)
 

Har du gode idéer / forslag til foredragsholdere / temaer,
vil bestyrelsen gerne høre fra dig. 

 

Du er velkommen til at tage én pårørende gratis med til vore arrangementer.
For pårørende derover er prisen kr. 50,-. Disse pårørende registreres først når betaling har fundet sted på konto: regnr. 2253 - kontonr. 6885 766 607.

Familiemedlemmer af CCF kan fortsat tage flere pårørende med gratis.

Det er vigtigt, at du holder din mailadresse opdateret hos CCF, for at være sikker på du modtager vores invitationer. Vi udsender ikke længere invitationer med posten.  


Man er altid velkommen til at deltage i medlemsmøder i andre lokalafdelinger end sin egen, blot man er personligt medlem eller familiemedlem af CCF.

Se arrangementer i de andre aktive lokalafdelinger:

>> Nordsjælland   >> Vestsjælland   >> Fyn   >> Sydvestjylland   >> Midtjylland   >> Nordjylland