Lokalafdeling København

Arrangementer:

ATT. ændret til online arrangement!

Mad som hjælper og modstander - Et foredrag med ernæringsterapeut Mia Damhus

Ethvert måltid sætter immunsystemet i øget alarmberedskab. Har du kroniske eller tilbagevendende inflammation i tarmen, er det vigtigt at kende den måltidssammensætning og de fødevarer, der giver mindst inflammation.

Din mad fodrer nemlig ikke bare dig, men også dine tarmbakterier. Som tak kan de belaste dit immunsystem og øge inflammationen.

Inflammationen kan desuden give næringsstofmangler, som også kan påvirkes af den medicinske og kirurgiske behandling.

Ved foredraget bliver du klogere på fødevarereaktioner og praktiske fremgangsmåder, hvordan du kan påvirke din tarms mikrobiota uden transplantation, hvad du kan gøre for at øge optagelsen af næringsstoffer fra den mad, du spiser, cases til belysning af muligheder ved autoimmune, inflammatoriske tarmlidelser og korttarmssyndrom.
  • Tid: 10. september 2020 kl. 19:00 til 21:00
  • Sted: Online, tilmeldte har modtaget mail med information, link m.m.
Tilmelding senest mandag 7. september på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk/Find mødet på listen over arrangementer og tryk på knappen "Læs mere" ud for. Udfyld blanketten og modtag bekræftelse på din tilmelding. 

Pris: Deltagelse er gratis for dig som medlem samt den første pårørende, du tager med, derefter er prisen 50 kr. pr. person. Betaling sker med betalingskort på NemTilmeld, vælg billettypen ”Pårørende”.
 
 

Stamselleterapi ved Crohns sygdom, foredrag med Andreas Nordholm-Carstensen

Op mod halvdelen af alle patienter med Crohns sygdom vil i deres sygdomsforløb opleve symptomer fra endetarmsåbningen. De kan bl.a. skyldes fistelsygdom, som i høj grad påvirker patienternes livskvalitet. Behandlingen af Crohn-fistler ved endetarmsåbningen er både medicinsk og kirurgisk. Kirurgiske indgreb til lukning af sådanne fistler har indtil nu været forbundet med nedslående succesrater, men anvendelsen af stamceller er en ny og lovende teknik, som forhåbentlig kan hjælpe mange patienter fremover.

Foredraget vil omhandle anvendelsen af stamceller til behandling af Crohn-fistler - hvor vi er i dag, og hvad der er det fremtidige perspektiv.
  • Tid: 1. oktober 2020 kl. 19:00 til ca. 20:00
  • Sted: Herlev Hospital, det store auditorium
Foredragsholder: Andreas Nordholm-Carstensen, MD, Ph.d., Digestive Disease Center, Bispebjerg Hospital

I pausen mellem foredragene sørger CCF København for vand og frugt.


Tilmelding senest mandag 28. september på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk/. Find mødet på listen over arrangementer og tryk på knappen "Læs mere" ud for. Udfyld blanketten og modtag bekræftelse på din tilmelding. 

Pris: Deltagelse er gratis for dig som medlem samt den første pårørende, du tager med, derefter er prisen 50 kr. pr. person. Betaling sker med betalingskort på NemTilmeld, vælg billettypen ”Pårørende”.

NB: Vi håber, at det maksimale antal deltagere til den tid kan være 100 igen, men vi er nødt til at tage for-behold pga. af den vekslende smittefare. Den kan føre til et mindre deltagerantal og i værste fald aflysning.
Skriv venligst til ccf.kbh@gmail.com, hvis du har behov for transport til Herlev Hospital fra Herlev eller Hvidovre S-togsstation.
 

Hjemmetest til overvågning af tarmbetændelse, foredrag med Line Tommerup

eHealth og telemedicin bliver stadig mere udbredt og anvendes allerede til personer med KOL, diabetes eller hjertesygdomme.

Nu er der også mulighed for at tilbyde eHealth til IBD- og IBS-patienter. De kan få udleveret en hjemmetest til at måle betændelsesgraden i tarmsystemet (calprotectin), hvor resultatet scannes med en Smart Phone og automatisk sendes til den elektroniske journal, som ambulatoriet gennemgår dagligt.

I Region Hovedstaden kan gastroenheder og speciallægepraksis få installeret en elektronisk patientjournal - Constant Care, som er i brug allerede på Nordsjællands hospitaler i Hillerød og Frederikssund. Hvidovre Hospital har anvendt programmet på Børne- og Ungeafdelingen siden 2016, og der bliver under foredraget mulighed for se, hvordan både hjemmetesten og den digitale løsning fungerer.
  • Tid: 1. oktober 2020 kl. ca. 20:00 til 21:00
  • Sted: Herlev Hospital, det store auditorium
Foredragsholder: Line Tommerup, CALPRO A/S

I pausen mellem foredragene sørger CCF København for vand og frugt.
 
Tilmelding senest mandag 28. september på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk/. Find mødet på listen over arrangementer og tryk på knappen "Læs mere" ud for. Udfyld blanketten og modtag bekræftelse på din tilmelding. 

Pris: Deltagelse er gratis for dig som medlem samt den første pårørende, du tager med, derefter er prisen 50 kr. pr. person. Betaling sker med betalingskort på NemTilmeld, vælg billettypen ”Pårørende”.

NB: Vi håber, at det maksimale antal deltagere til den tid kan være 100 igen, men vi er nødt til at tage for-behold pga. af den vekslende smittefare. Den kan føre til et mindre deltagerantal og i værste fald aflysning.
Skriv venligst til ccf.kbh@gmail.com, hvis du har behov for transport til Herlev Hospital fra Herlev eller Hvidovre S-togsstation.
 

Invitation til ungearrangement

Hyggeaften med bowling med bowling

Hvornår: Fredag den 28. september 2020 kl. 18:00 – 22:00 - ?
Hvor: Dalle Valle (Axeltorv ved Palads) kl. 18.00 og DGI-byen bagefter kl. 20.00 - 22.00

 

Så er det blevet tid til endnu en hyggelig stund, hvor vi kan lære hinanden endnu bedre at kende - og denne gang skal vi ud at bowle. I juli mødtes vi godt 7 personer på Hvidovre Hospital, kendte og et par nye ansigter...

Vi har denne gang valgt at mødes og spise en bid mad sammen på Dalle Valle og bagefter gå over i DGI-byen, hvor vi bowler et par timer. Derfra kan vi tage videre i byen, hvis vi har lyst. Foreningen giver maden og bowlingbanerne.
Vi glæder os meget til endnu en hyggelig stund sammen, gerne med endnu flere deltagere.

Hjælp modtages gerne - kender du en pårørende, der kan hjælpe?
Vi kunne godt bruge et par hænder mere i CCF København og gerne en, der ikke selv er syg, men kender til sygdommene. Vi er en frivillig forening med en rigtig god bestyrelse og kræver ikke andet, end at du medbringer dit gode humør og en hjælpende hånd fra tid til anden.

 

Husk at hvis du sidder med en god idé til foreningen eller gerne vil høre mere om den, så skriv gerne til os på ccf.kbh@gmail.com. Drejer det sig om ungegruppen så skriv til vangrikke@gmail.com.


Tilmelding senest mandag 24. august på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk/.
Find mødet på listen over arrangementer og tryk på knappen "Læs mere" ud for. Udfyld blanketten og send den - umiddelbart efter modtager du en bekræftelse på din tilmelding.
CCF sørger for sandwich og vand i pausen.


Mange hilsner Rikke og Nicolai
Ungegruppearrangører i CCF København
Rikke: 28 40 26 92
Nicolai: 61 85 84 47

 


Invitation til ungearrangement

Life coaching - kender du din indre harddisk?

Hvornår: Lørdag den 5. september 2020 kl. 10:00 – 14:00.
Hvor: Hvidovre Hospital, mødelokale 3, 1. sal
(følg trappen op til venstre for hovedindgangen)

Gå ikke glip af endnu en god mulighed for at møde life coach Charlotte Godsk Petersen.

Er du klar over, hvor mange historier vi har indvendig – og som slet ikke er vores?

Alt det, der er blevet programmeret i os gennem vores forældre, vores kærester eller mennesker, der har været rigtig tæt på os.

Alle de historier har skabt dem, vi er i dag. Af den grund går mange af os rundt med en indre smerte og uro, som vi ikke rigtig kan finde ord for.

Jeg vil hjælpe dig med at få en forståelse for, hvad de begrænsede overbevisninger gør inde i dig.

Den største healing findes i indsigten – så kom og vær med til denne her hyggelige dag, hvor vi arbejder med det indre barn og hvor jeg vil foretage en gruppehypnose. 

Jeg glæder mig til at se jer, og være med til at åbne jeres indre harddisk.

 

Størst er kærligheden 
Charlotte Godsk Petersen
Life coach
lclifecoaching.dk/

Tilmelding senest 1. september på ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk/.
Find mødet på listen over arrangementer og tryk på knappen "Læs mer" ud for. Udfyld blanketten og send den - umiddelbart efter modtager du en bekræftelse på din tilmelding.
CCF sørger for sandwich og vand i pausen.


NB! For unge med tilknytning til CCF København - og derfor også for de berørte unge, hvor blot forældrene er medlemmer af foreningen. Vent ikke med at beslutte dig - der er kun 25 pladser.


Med venlig hilsen
Ungegruppen
CCF København
Henvendelser om arrangementet på tlf. 61 85 84 47 el. 28 40 26 92

  


Andre arrangementer på vej:

1. oktober 2020 - foredrag med Andreas Nordholm-Carstensen (MD, Ph.d., Forsker ved Digestive Disease Center, Bispebjerg Hospital) om stamcelle terapi til behandling af fistler ved endetarmsåbning - og ved Line Tommerup (Telemedicin, Manager hos CALPRO A/S) om hjemmetest til monitorering af fæces-calprotectin

24. februar 2021 - foredrag ved Oluaf Borbye Pedersen om tarmens bakterieøkologi

Forår 2021
 - arrangement med socialrådgiver fra CCF foreningen

21. juni 2021 - udflugt til Møns klint

 

Har du gode idéer / forslag til foredragsholdere / temaer,
vil bestyrelsen gerne høre fra dig. 

 

Du er velkommen til at tage én pårørende gratis med til vore arrangementer.
For pårørende derover er prisen kr. 50,-. Disse pårørende registreres først når betaling har fundet sted på konto: regnr. 2253 - kontonr. 6885 766 607.

Familiemedlemmer af CCF kan fortsat tage flere pårørende med gratis.

Det er vigtigt, at du holder din mailadresse opdateret hos CCF, for at være sikker på du modtager vores invitationer. Vi udsender ikke længere invitationer med posten.  


Man er altid velkommen til at deltage i medlemsmøder i andre lokalafdelinger end sin egen, blot man er personligt medlem eller familiemedlem af CCF.

Se arrangementer i de andre aktive lokalafdelinger:

>> Nordsjælland   >> Vestsjælland   >> Fyn   >> Sydvestjylland   >> Midtjylland   >> Nordjylland