Det lægelige råd

Det Lægelige Råd har til opgave at rådgive bestyrelsen i Colitis-Crohn Foreningen med hensyn til lægelige spørgsmål.

En af funktionerne er at vurdere ansøgninger til Colitis-Crohn Foreningens forskningsstøtte. Ansøgningerne vurderes af hvert enkelt medlem af Det Lægelige Råd ud fra en vurdering af projektets originalitet, kliniske betydning, videnskabelige design og den pågældende ansøgers personlige kvalifikationer.

Desuden indgår en vurdering af de lokale muligheder for supervision, teknologi og patientunderlag til projektets gennemførelse. Der foretages så en prioritering indenfor de indkomne ansøgninger, og heraf beregnes en samlet prioritering for hele lægerådet. Det skal bemærkes, at evt. ansøgninger fra én af lægerådets medlemmers egen afdeling ikke kan prioriteres af det pågældende medlem.

Ud over vurdering af forskningsprojekter rådgiver Det Lægelige Råd bestyrelsen mht. artikler i Colitis-Crohn bladet, udarbejdelse af informationshæfter og info-foldere samt programlægning for kursusvirksomhed for patienter og forældre.

Det Lægelig Råd arbejder ulønnet og stiller deres store ekspertise, viden og erfaring gratis til rådighed for foreningen

Medlemmer af Det Lægelige Råd (i alfabetisk rækkefølge):

Anders Pærregaard, overlæge dr.med.
Børneafdelingen, Hvidovre Hospital

Ida Vind, overlæge dr.med. ph.d.
Endokrinologisk-Gastroenterologisk afdeling I, Bispebjerg Hospital

Jan Fallingborg, overlæge dr.med.
Medicinsk Afdeling 9Ø og Medicinsk Ambulatorium, Aalborg Sygehus Syd

Jens F. Dahlerup, professor, overlæge dr.med.
Medicinsk Afdeling V, Aarhus Kommunehospital.

Karsten Lauritsen, overlæge, dr.med.
Medicinsk-gastroenterologisk afdeling S, Odense Universitetshospital

Niels Qvist, professor, overlæge dr.med.
Kirurgisk gastroenterologisk afdeling A, Odense Universitetshospital

Pia Munkholm, professor, overlæge dr.med.

Sidste nyt

06/12/19
24. - 26. januar 2020 ...

28/11/19