Lokalafdeling København

Velkommen

I Københavns lokalafdeling gør vi vores bedste for at yde en indsats med information og hjælp til socialt samvær for vores medlemmer og deres pårørende. 

Vi forsøger at skabe et netværk af medlemmer gennem forskellige arrangementer både for dem der er ramt af en sygdom og for de pårørende. Derfor afholder vi ca. 4 medlemsarrangementer om året, med fagligt og socialt indhold.


Med venlig hilsen
Bestyrelsen for lokalafdeling København.

Arrangementer:

Online Undervisning for CCF-bestyrelsesmedlemmer med Sigrid Bolet

Tid: 12. september 2022 kl 9.00-15.00
Sted: Online

 
 

Værktøjskassen til nye bestyrelsesmedlemmer i mindre foreninger. Grundkursus i bestyrelsesarbejde

Få et solidt fundament at stå på som nyt medlem af bestyrelsen i en mindre forening uden ansatte medarbejdere. Kurset præsenterer grundlæggende viden om, hvad din rolle og dit ansvar indebærer og giver dig et solidt overblik over bestyrelsesarbejdet herunder opgaverne med foreningens økonomi. Vi gennemgår også bestyrelsens juridiske forpligtelser, og hvordan du bedst kan bidrage til planlægningen af det kommende års arbejde i foreningen. Står du på sikker grund som bestyrelsesmedlem og kender du dit ansvar som medlem af bestyrelsen – den øverste ledelse i foreningen? Som medlem i bestyrelsen er det vigtigt, at du er bevidst om din rolle, kender dit ansvar og er godt inde i årshjulet for det praktiske arbejde i bestyrelsen og opgaverne med økonomi, budget og årsregnskab.

På kurset gennemgår vi, hvordan en bestyrelse bedst sikrer både udvikling og stabilitet. Du får forslag til, hvordan I organiserer opgaverne, holder gode møder og træffer beslutninger. Vi taler også om dit ansvar for demokratiet i foreningen. Tilmelding via nemtilmeld - https://ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk. 


Medlemsforedrag om stamcellebehandling af fistler ved Crohn's sygdom

Tid: 6. oktober 2022 kl. 19.00-20.00

Sted: Fysisk og online. 

 

Fysisk og online foredrag med Andreas Nordholm-Carstensen 
Udviklingen af fistler (en gang/kanal) som forbinder tarmkanalen med huden eller urinblæren er et stort menneskeligt og behandlingsmæssigt problem ved Crohn’s sygdom. Medicinsk og kirurgisk behandling af fistlerne er ofte utilfredsstillende og mange kanaler gendannes efter behandlingen. Stamcellebehandling til reparations behandling er en ny lovende eksperimentel terapi indenfor mange sygdomsgrupper. Den såkaldte stromale stamcelle (ASC) kan isoleres fra fedtvæv og opformeres under dyrkning. Behandling af fistler med stamceller hos patienter med og uden Crohn’s sygdom har i de senere år haft stigende interesse.
Hypotesen er, cellerne kan lukke fistlerne ved en kombination af deres evne til at udvikle sig til forskellige reparations celletyper kombineret med deres hæmning af betændelsesprocesser. Colitis-
Crohn foreningen har givet delvis økonomisk støtte til behandling af patienterne med celler fra raske donorer. Tilmelding via nemtilmeld -
https://ccf-kobenhavn.nemtilmeld.dk 


Se mere her under "Arrangementer"
 

 


 

Fra foredrag med CCF-Socialrådgiver Ricky M

Kun for medlemmer af CCF:
 

Se webinar KLIK HER

Se PowerPoint - klik på Ikonet  Se oplysningsskema - klik HER 

Fra foredrag om mad som hjælper og modstander
- af ernæringsterapeut Mia Damhus

Kun for medlemmer af CCF: Se webinar KLIK HER

Password:  ccfadgang
  

Fra foredrag om kost, bakterier og tarmsygdomme

Døjer du med smerter i højre side af tarmen...

                                                       
Klik her
for slides fra foredrag 
Klik her
for Youtube film om forstoppelse/ ileocecal valve massage/ ileum massage


 

 

Se mere her under "Arrangementer" i Navigations menu til højre her på siden, i CCF-Magasinet eller i de mailinvitationer der udsendes ca. 4 uger før afvikling af hvert arrangement.

Har du gode idéer / forslag til foredragsholdere / temaer,
vil bestyrelsen gerne høre fra dig. 

Du er velkommen til at tage én pårørende gratis med til vore arrangementer.
For pårørende derudover er prisen kr. 50,-. Disse pårørende registreres først når betaling har fundet sted på konto: regnr. 2253 - kontonr. 6885 766 607.

Familiemedlemmer af CCF kan fortsat tage flere pårørende med gratis.

Det er vigtigt, at du holder din mailadresse opdateret hos CCF, for at være sikker på du modtager vores invitationer. Vi udsender ikke længere invitationer med posten.  


Man er altid velkommen til at deltage i medlemsmøder i andre lokalafdelinger end sin egen, blot man er personligt medlem eller familiemedlem af CCF.

Se arrangementer i de andre aktive lokalafdelinger:

>> Nordsjælland   >> Vestsjælland   >> Fyn   >> Sydvestjylland   >> Midtjylland   >> Nordjylland