Din Dagligdag - Funktionsevne i praksis

Hæftet om Funktionsevne kan hentes som PDF-fil: klik her
Skemaet til beskrivelse af Funktionsevnen kan hentes ved at klikke her


Funktionsevne er en samlet betegnelse for det enkelte menneskes muligheder for at udfolde sig fysisk, psykisk og socialt. (F.eks. er arbejdsevne kun en mindre del af den samlede funktionsevne).

Funktionsevnen er vigtig!

Det siger næsten sig selv, men ved du hvor vigtigt det er at din funktionsevne bliver beskrevet af dig, sundhedspersoner og den offentlige myndighed når du har en sag ved kommunen om din sygdom og handicap?

Næsten alle vurderinger om hjælp efter f.eks. Serviceloven skal indeholde en vurdering af borgerens funktionsevne. Det kan f.eks. være Merudgifter, Tabt Arbejdsfortjeneste, praktisk hjælp (også til pensionister). I visse tilfælde kan sager under et Jobcenter også hjælpes på vej ved en beskrivelse af funktionsevnen.

Men hvis man ikke ved at en beskrivelse kan være et krav, hvordan skal man sikre at sagsbehandlingen bliver korrekt og situationen bliver beskrevet korrekt?

Det kan du læse meget mere om i dette hæfte ”Din Dagligdag – Funktionsevne” fra Colitis-Crohn Foreningen.

Husk at når du skal beskrive en person med funktionsnedsættelse, så bør du altid sammenligne vedkommende med en rask person af samme køn og med samme alder.  

Hæftet og skemaet kan bruges af alle, uanset hvilken sygdom og hvilket handicap der giver nedsættelsen i funktionsevnen.

Brug det, og del det gerne med alle relevante personer i din sag, kommunen, skolen, læger og lignende.

Hold så vidt muligt alt på skrift i din sag. Søg hjælp hvis du ikke forstår en afgørelse eller sagsbehandlingen føles underlig og ulogisk.

Hæftet om Funktionsevne kan hentes som PDF-fil: klik her 
Skemaet til beskrivelse af Funktionsevnen kan hentes ved at klikke her 

Sidste nyt

03/07/24
Myndighederne anbefaler, at du og din husstand skal kunne klare Jer i tre døgn ... 
 
26/06/24
Se hvornår vi holder ferielukket ... 
 
04/06/24
Hjertelig TAK for opbakning ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member