Nyheder

Læger og sygeplejersker vil inddrage patienterne

99 procent af sygeplejerskerne – og 98 procent af lægerne. Så mange mener, at det er vigtigt at inddrage patienterne i plejen og behandlingen. Det viser en ny undersøgelse fra Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS). Undersøgelsen er lavet i samarbejde med Lægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd, der har spurgt 2.000 læger og 2.000 sygeplejersker om deres forståelse af og holdninger til patientinddragelse.
 
Det er vigtigt at forstå, hvordan de sundhedsprofessionelle forholder sig til patientinddragelse. Kun på den måde kan man blive bedre til at inddrage patienterne på de danske hospitaler i fremtiden. Vi ved fra både danske og udenlandske projekter, at man får en langt bedre kvalitet i behandlingen, når man bruger patienternes viden om eget sygdomsforløb, egen hverdag og egne præferencer aktivt i planlægningen af denne, siger direktør Morten Freil fra ViBIS.

Inddragelse øger patientsikkerheden
 
Der er mange fordele ved at inddrage patienterne, og undersøgelsen viser, at både læger og sygeplejersker anerkender dette. Således mener mere end 9 ud af 10 læger og sygeplejersker, at inddragelse øger patienttilfredsheden, styrker kvaliteten og skaber en bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.
 
Men også patientsikkerheden bliver styrket. Det mener 85 procent af sygeplejerskerne og 86 procent af lægerne, og det er et vigtigt incitament til at inddrage patienterne.
 
Hvis man som sundhedsprofessionel inddrager patienten i behandlingen, så får man bedre resultater – blandt andet, fordi patienterne er mere tilbøjelige til at følge behandlingen. Det er også veldokumenteret, at patientinddragelse giver færre fejl. Patienter opdager ofte fejl, som de sundhedsprofessionelle ikke er opmærksomme på. Det kan f.eks. være i overgangene mellem afdelinger og i koordinationen af et behandlingsforløb, hvor patienten bliver opmærksom på, at medicinen er forkert, siger formand Mads Koch Hansen fra Lægeforeningen.
 
Læs hele undersøgelsen - klik her


 
Af CCF den 28/01/1425 års jubilæum
CCF er blevet 25 år ... Læs mere
Af CCF den 15/03/14

15% rabat på designertøj - og fri fragt
Bernie's Zoo ... Læs mere
Af CCF den 04/03/14

Festivaler hjælper toilettrængende gæster
Musik og toiletter ... Læs mere
Af CCF den 26/02/14

IBD kongres i Bella Centeret
4700 specialister samlet ... Læs mere
Af CCF den 20/02/14

947.818 kr. til forskning i IBD
Børn og unge ... Læs mere
Af CCF den 10/02/14

En verdensomspændende vandreudstilling
Perspectives - livet med en kronisk sygdom ... Læs mere
Af den 07/02/14

CCF Magasinet nr. 93
Nyt nummer ude nu ... Læs mere
Af CCF den 01/02/14

Forudbestil Low FODMAP diet 2
NB! er kommet... ... Læs mere
Af CCF den 30/01/14

Ny medlemsrabat
Allergikost.dk ... Læs mere
Af CCF den 22/01/14

Sidste nyt

28/01/14
Danske Patienter og VIBIS ... 
 
15/03/14
CCF er blevet 25 år ... 
 
04/03/14
Bernie's Zoo ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member
member