Nyheder

Tarmuge 2024 vel overstået

Hjertelig TAK for økonomisk opbakning, din tid og støtten under tarmugen
 
På Colitis-Crohn Foreningens (CCF) vegne vil jeg gerne sige stor tak til jer alle for den overvældende opmærksomhed og støtte, som både vores forening og budskaber har modtaget under CCF’s kampagne ”Det Rullende Budskab” på den internationale IBD-dag 19. maj.
 
I Danmark valgte vi i CCF at sætte fokus på tarmsygdomme og tarmpatienters udfordringer gennem hele uge 20 med massive kampagner på sociale platforme, besøg på gastroenheder rundt omkring i landet, en online-event med centrale oplægsholdere og en Storebæltsbro, som stod i lysende lilla på selve IBD-dagen.
 
En meget stor tak skal lyde til Storebæltsbroen og alle dens medarbejdere derude. Broen er så meget mere end et stykke dansk infrastruktur i verdensklasse. Broen er nu også med til at øge opmærksomheden på sygdomme, som vi oftest ikke taler om. Bravo!
 
Sideløbende besluttede vi at lave vores første crowdfunding. Det blev til i alt 58.230 kr, da vi afsluttede indsamlingen i dag kl. 12.
 
Vi modtager med ydmyghed hver en donation, og resultatet er meget flot – ikke mindst, når det er første gang, vi forsøger os med den form for indsamling. Alle penge vil gå ubeskåret til at øge kendskabet til tarmsygdomme.
 
I forbindelse med vores online indsamlingsevent ”Det rullende budskab” på selve IBD-dagen, deltog Professor, gastroenterolog, PhD, DMSc Johan Burisch fra Hvidovre/Amager hospital, Martin Engell-Rossen og Formand Salvo Leone fra EFCCA - European Federation of Crohn's and Ulcerative Colitis. Mange tak til jer tre for at stille op med jeres viden og erfaringer.
 
TAK skal også lyde til Solsikkeprogrammet og de virksomheder, der har støttet os op til og undervejs. Støtten betyder, at CCF i højere grad er i stand til at sprede viden om symptomer, behandlinger og et liv med IBD, ligesom vi kan opmuntre til solidaritet med og støtte til det stigende antal personer, der desværre rammes af kronisk tarmsygdom.
 
En speciel tak til Majbritt Lyckhage for den store assistance med branding af ”det rullende budskab” og til den unge up-coming kunstner, Bastian (#sotananab), som vi gav frie hænder til at skabe maleriet, der pryder den nye CCF-plakat, som nu er på vej ud til bl.a alle landets ”gastroenheder”. Maleriet blev til et meget flot kunstnerisk udtryk for forskellen på en rask og en syg tarm.
 
Der er allerede strømmet ind med velfortjente, flotte tilbagemeldinger og roser fra personalet på sygehusene. Vi er meget taknemmelige for, at Bastian har doneret sin tid og sine kreative evner til CCF og tarmsagen – så bliver det ikke bedre. Tak!
 
Sidst men ikke mindst – måske endda mest – vil jeg takke alle vores frivillige, lokalforeningerne og medarbejderne for det arbejde, de lagde i ”Det Rullende Budskab”.
 
En fælles indsats for at øge opmærksomheden på tarmsygdomme gør den helt store forskel. Takket være de over 115.000 delinger og likes fra vores mange følgere er vi nået meget længere ud, end vi havde turdet håbe på.
 
Tak til alle for at løfte i flok! Et rullende budskab ruller bedre og længere, når vi er mange, der skubber på.
 
Vi ruller videre og ses igen næste år den 19. maj 2025.  
 
Landsformand CCF-Foreningen for tarmsyge
Jakob Hansen
 
 

#detrullendebudskab #tarmsygdomme #sotananab
#solsikkeprogrammet #usynligthandicap
#Worldibdday2024 #Crohns #colitis
#mikroskopiskkolit  #galdesyrediarre
#irretabeltyktarm #ibd #ibs
#colitis_crohn_foreningen
#brydtabu #sammenervistærke
 
Af CCF den 04/06/24Beredskab som tarmsyg ved nødsituation mv.
Myndighederne anbefaler, at du og din husstand skal kunne klare Jer i tre døgn ... Læs mere
Af CCF den 03/07/24

Sommerferie 2024
Se hvornår vi holder ferielukket ... Læs mere
Af CCF den 26/06/24

Toiletadgang på festival
Kan du have brug for hurtig adgang til et toilet? ... Læs mere
Af CCF den 27/05/24

Uddeling af forskningsstøtte 2024
299.890,- kr. uddelt til forskning ... Læs mere
Af CCF den 22/05/24

Verdens IBD dag 19. maj 2024
Storebæltsbroen var lyst op i lilla til støtte for personer med kroniske tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 21/05/24

Tarmugen 2024 - ”Det rullende budskab”
Den 19. maj 2024 går hele verden i lilla for, at skabe fokus på tarmsygdomme! ... Læs mere
Af CCF den 17/05/24

CCF Magasinet nr. 134
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/04/24

Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

Sidste nyt

04/06/24
Hjertelig TAK for opbakning ... 
 
03/07/24
Myndighederne anbefaler, at du og din husstand skal kunne klare Jer i tre døgn ... 
 
26/06/24
Se hvornår vi holder ferielukket ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member