Nyheder

Nyt center støtter tarmpatienter til at få et godt liv

CPH-IBD-center slår officielt dørene op på mandag. Her arbejder Gastroenheden og Børne- og Ungeafdelingen tæt sammen om at hjælpe kroniske tarmpatienter.

På Amager og Hvidovre Hospital arbejder forskere og klinikere indgående for at skabe det bedst mulige liv for børn, unge og voksne med inflammatorisk tarmsygdom.  Over 50.000 danskere lider af sygdommen, hvilket gør det til en sygdom som både diabetes og gigt.

”Patienterne har ingen energi og gemmer sig ofte lidt med deres symptomer,” fortæller ledende overlæge Inge Nordgaard-Lassen. ”Nogen skal gøre noget for dem, og vi kan gøre en forskel for dem.”.

Et langt fagligt venskab

Derfor slår Copenhagen IBD-center nu dørene op. Centret er et samarbejde mellem Gastroenheden og Børne- og Ungeafdelingen på Amager og Hvidovre Hospital.

”Det er et langt samarbejde og fagligt venskab , som nu træder ind i en ny fase,” siger overlæge Vibeke Wewer fra Børne- og Ungeafdelingen.

”Centret kan styrke den ensartethed og sammenhæng i patientforløbet, som er nødvendig, uanset om man som patient er tilknyttet Center 3 eller Center 4 – eller skal gå fra Center 4 til 3, når du bliver voksen,” uddyber hun.

Vi kan så meget

Copenhagen IBD-center arbejder med fire kerneydelser: Nyeste behandlingsmuligheder, forskning og udvikling, tværfaglighed og kontinuitet fra barn til voksen.

”Vi har med dette center mulighed for at profilere alt det, vi kan her på Amager og Hvidovre Hospital,” siger Inge Nordgaard-Lassen. Hun og Vibeke Wewer forventer, at centret kan blive en fortsat krumtap for forskning og samarbejde med andre institutioner inden for sygdomsområdet. Samtidig kan en række hjemmesider om livet med IBD øge patientens bevidsthed om de muligheder, som han/hun faktisk har.

”De her patienter har en kronisk sygdom og vi følger dem ofte hele livet. Men de kan få et godt liv, og dét er givende at arbejde med som sundhedsfaglig,” siger Inge Nordgaard-Lassen.

 
Af Kommunikationsenheden, Hvidovre Hospital den 02/11/21Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

02/11/21
CPH-IBD-center slår officielt dørene. Her arbejder Gastroenheden og Børne- og Ungeafdelin ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member