Nyheder

Nyt samarbejde

Colitis-Crohn Foreningen og James Lind Institute indgår samarbejde for at styrke forskning i kroniske tarmsygdomme
 
Forskning er vejen frem for at sikre ny og bedre behandling for danskere med kroniske tarmsygdomme. Derfor har Colitis-Crohn Foreningen og James Lind Institute valgt at indgå samarbejde for at gøre det nemt og trygt for danskere med kroniske tarmsygdomme at deltage i forskning, så der kan udvikles ny og bedre behandling.
 
Som et nyt initiativ har Colitis-Crohn Foreningen indgået et samarbejde med James Lind Institute. Målet er at sikre at flere personer med inflammatoriske tarmsygdom såsom morbus Crohn og colitis ulcerosa, får mulighed for at deltage i forskning.
 
”Vi ved, at vores medlemmer ønsker, at der bliver udviklet endnu bedre behandlingsmuligheder for deres diagnose med tarmsygdomme. Dette kan kun ske igennem forskning. Derfor vil vi gerne sammen med James Lind Instiute sætte fokus på deltagelse i forskning”, siger Formand for Colitis-Crohn Foreningen, Charlotte Lindgaard Nielsen om samarbejdet.
 
Det skal være nemt og trygt at deltage forskning
Stifter af James Lind Institute, Henrik Vincentz er også meget begejstret for samarbejdet. Han mener, at ved at Colitis-Crohn Foreningen og James Lind Institute går sammen, kan man være med til at gøre det lettere for patienterne at deltage i forskning.
 
”Der er et behov fra patienterne, som handler om at deltage i forskning. Det er meget uoverskueligt som patient at få øje på igangværende forskningsprojekter, der er relevante for dem selv. Det vil vi hos James Lind Instiute gerne hjælpe med, ved at tilbyde forskningsprojekter til Colitis-Crohn Foreningens medlemmer, som er relevant for dem og som de kan deltage i.”, udtaler Henrik Vincentz og fortsætter.
 
”Det er altafgørende at patienten føler, det er nemt og trygt at deltage i forskning. Hvis dette er opfyldt, så tror vi, der er rigtig mange personer med tarmsygdomme, som ønsker at gøre en aktiv forskel og deltage i forskning. Derfor er vi er utroligt glade for at stå skulder ved skulder med Colitis-Crohn Foreningen om denne sag”
 
Der skal større fokus på forskning inden for mave-tarm sygdomme
I Danmark vurderes det at omkring 1 mio. dansker lider af en eller anden form for mave-tarm problemer og ca. 55.000 danskere lider af en kronisk tarmsygdom. Dette skal også gerne afspejle sig i forskningen. Derfor håber Colitis-Crohn Foreningen og James Lind Institute, at man med en fælles indsats kan være med til at sætte øget fokus på mave-tarmforskning.
 
”Vi tror på, at samarbejdet kan sætte behovet for forskning i kroniske tarmsygdomme mere på dagsordenen. En af de største årsager til at forskningsprojekter bliver aflyst er, at forskerne har svært ved at finde patienter. Derfor håber vi, at samarbejdet med James Lind Institute kan italesætte behovet for deltagelse i forskning”, udtaler Charlotte Lindgaard Nielsen.
 
Og Henrik Vincentz bakker hende op.
 
”Mave-tarm sygdomme er desværre noget der bliver mere udbredt. Der skal forskes endnu mere indenfor dette område, fordi det berører et stigende antal patienter. Derfor er samarbejdet med Colitis-Crohn Foreningen relevant og nødvendigt.”
 
Mulighed for at melde dig ind hos James Lind Institutes forskningspanel
James Lind Institute er en non-profit organisation, der arbejder for at gøre det nemt og trygt at deltage i forskning. Ved at oprette nationale patientfællesskaber, får patienter mulighed for at gøre en forskel ved at blive tilbudt forskningsprojekter og være frivillig forskningsdeltager.
Alt man skal gøre er, at melde sig til hos James Lind Institues danske patientfællesskab, Forskningspanelet - http://forskningspanelet.dk/
 
”I James Lind Institute, vil vi gerne være så tæt på patienternes behov som muligt, hvad angår forskning. Derfor har vi oprettet Forskningspanelet, der er et dansk patientfællesskab, som man kan melde sig ind i. Det er gratis, og du deltager som frivillig forskningsdeltager. Når du har tilmeldt dig, så kan vi invitere dig til relevante forskningsprojekter nær dig”, afslutter Henrik Vincentz og håber, at samarbejdet med Colitis-Crohn Foreningen vil betyde, at mange medlemmer vil melde sig ind i Forskningspanelet, så der kan kommer mere fokus på forskning i kronisk tarmsygdomme.
 
Du kan læse mere om James Lind Institute på deres hjemmeside - http://jameslindinstitute.org/

 
Af CCF den 15/05/19Foromtale af forskingsprojekt
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/06/20

NY STOR INTERNATIONAL UNDERSØGELSE
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... Læs mere
Af CCF den 12/06/20

Patienter vil have bedre muligheder for digital kontakt med sundhedsvæsenet
– også når coronakrisen er overstået. ... Læs mere
Af Danske Patienter den 11/06/20

Få hjælp til at håndtere bekymringer og stress
Deltag i gratis webinar den 9. juni kl 16-17 ... Læs mere
Af CCF den 02/06/20

Sekretariatet holder lukket
mandag den 1. juni og fredag den 5. juni ... Læs mere
Af CCF den 28/05/20

Foromtale af forskningsprojekter
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/05/20

Socialrådgiverfunktionen i CCF er midlertidig nedlagt
... Læs mere
Af CCF den 20/05/20

9,8 mio. kroner til forskning i kroniske tarmsygdomme
Læge Johan Burisch fra Gastroenheden på Hvidovre Hospital har modtaget 9,8 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden ... Læs mere
Af den 18/05/20

CCF Magasinet nr. 118
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 06/05/20

Forskningsstøtte 2020
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 16/04/20

Sidste nyt

15/05/19
Colitis-Crohn Foreningen og James Lind Institute indgår samarbejde for at styrke forsknin ... 
 
26/06/20
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... 
 
12/06/20
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member
member