Nyheder

Ny app "Min Læge"

Den 11. januar gik App’en "Min Læge” i luften. App’en er udviklet i et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Sundheds- og Ældreministeriet.

Med app’en ”Min Læge” er det blevet lettere for dig at komme i kontakt med din egen praktiserende læge og få adgang til en lang række oplysninger om bl.a. aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Du kan hente app'en i både Google Play og App Store.

Siden app’en gik i luften, har godt 55.000 borgere downloadet den, og der er allerede gennemført mere end 10.000 e-konsultationer via app´en.

App’en er tænkt som et bidrag til at sikre mere fleksibilitet i patienternes kontakt med egen læge. Via app’en er det muligt blandt andet at se oplysninger om lægens åbningstider, egne sundhedsoplysninger, aktuelle henvisninger og vaccinationer.

Fra slutningen af april blev det også muligt som forældre at skrive til lægen på vegne af sit barn og få adgang til sine børns oplysninger om fx vaccinationer, aftaler og se svar på e-konsultationer.


Fakta om ”Min Læge”:
  • Sundheds- og Ældreministeriet og PLO står bag udviklingen af app’en. Sundhedsdatastyrelsen og PLO har stået for den tekniske del af projektet, og Sundhed.dk står for support. App’en kan downloades fra App Store og Google Play, og den kan benyttes af alle.
  • Første gang, man installerer og åbner app’en, bliver man bedt om at give samtykke. Dine oplysninger hentes først fra lægens it-system, når man giver samtykke. Man har mulighed for at slette sit samtykke, hvis man senere ikke ønsker at bruge app’en mere.
  • I første version af app’en ”Min Læge” er det muligt at se lægens åbningstider, sende beskeder til egen læge, se aftaler hos lægen og kontaktinformationer til lægevagten, få overblik over henvisninger fra lægen og vaccinationer samt at se udvalgte kroniske sygdomme, man kan være diagnosticeret med. Der er også bygget en adgang til app’en Medicinkortet, så man kan få adgang til medicinoplysninger fra Det Fælles Medicinkort.
  • I kommende versioner, som ventes i løbet af 2019, bliver det også muligt at se sine børns oplysninger, at booke aftaler og se stamoplysninger, ligesom der arbejdes på at afdække de tekniske muligheder for at bygge videofunktion ind i app’en. I første omgang er der aftalt et forsøg med videokonsultation med udvalgte klinikker i Region Syddanmark.
  • I 2016 sendte Sundhedsdatastyrelsen en anden sundheds-app på gaden, nemlig ”Medicinkortet”, der giver patienter overblik over deres aktuelle receptmedicin. Den er siden blevet downloadet af mere end 730.000 borgere, og det er forventningen, at ”Min Læge” med tiden vil nå minimum samme niveau.

Af CCF den 01/05/19Rabat på vitaminer og mineraler
i Aarhus området ... Læs mere
Af CCF den 12/09/19

Gratis rekreationsophold
for familier med et sygdomsramt barn ... Læs mere
Af CCF den 10/09/19

Invitation til symposium
Deltag i symposium om autoimmune sygdomme ... Læs mere
Af CCF den 12/08/19

Brug for en at tale med?
CCF-Tarmlinjen er en frivillig og gratis telefonrådgivning ... Læs mere
Af CCF den 05/08/19

CCF Magasinet nr. 115
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 02/08/19

36.029,- kr. !
Donation fra brugerne af DrugStars ... Læs mere
Af CCF den 21/06/19

Patienter med en irriteret tarm (IBS) til forskningsprojekt på Nordsjællands Hospital (NOH)
Vi har fået en henvendelse fra Nordsjællands Hospital ... Læs mere
Af CCF den 19/06/19

CCF på Folkemødet del 2
Opfølgning på et vellykket Folkemødet ... Læs mere
Af CCF den 17/06/19

Officiel åbning af Folkemødet 2019
Så er Folkemødet 2019 skud i gang ... Læs mere
Af CCF den 14/06/19

CCF på Folkemødet
Så er CCF landet på Bornholm ... Læs mere
Af CCF den 12/06/19

Sidste nyt

01/05/19
Kender du app'en "Min Læge"? ... 
 
12/09/19
i Aarhus området ... 
 
10/09/19
for familier med et sygdomsramt barn ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member
member