Nyheder

Ny app "Min Læge"

Den 11. januar gik App’en "Min Læge” i luften. App’en er udviklet i et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Sundheds- og Ældreministeriet.

Med app’en ”Min Læge” er det blevet lettere for dig at komme i kontakt med din egen praktiserende læge og få adgang til en lang række oplysninger om bl.a. aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Du kan hente app'en i både Google Play og App Store.

Siden app’en gik i luften, har godt 55.000 borgere downloadet den, og der er allerede gennemført mere end 10.000 e-konsultationer via app´en.

App’en er tænkt som et bidrag til at sikre mere fleksibilitet i patienternes kontakt med egen læge. Via app’en er det muligt blandt andet at se oplysninger om lægens åbningstider, egne sundhedsoplysninger, aktuelle henvisninger og vaccinationer.

Fra slutningen af april blev det også muligt som forældre at skrive til lægen på vegne af sit barn og få adgang til sine børns oplysninger om fx vaccinationer, aftaler og se svar på e-konsultationer.


Fakta om ”Min Læge”:
  • Sundheds- og Ældreministeriet og PLO står bag udviklingen af app’en. Sundhedsdatastyrelsen og PLO har stået for den tekniske del af projektet, og Sundhed.dk står for support. App’en kan downloades fra App Store og Google Play, og den kan benyttes af alle.
  • Første gang, man installerer og åbner app’en, bliver man bedt om at give samtykke. Dine oplysninger hentes først fra lægens it-system, når man giver samtykke. Man har mulighed for at slette sit samtykke, hvis man senere ikke ønsker at bruge app’en mere.
  • I første version af app’en ”Min Læge” er det muligt at se lægens åbningstider, sende beskeder til egen læge, se aftaler hos lægen og kontaktinformationer til lægevagten, få overblik over henvisninger fra lægen og vaccinationer samt at se udvalgte kroniske sygdomme, man kan være diagnosticeret med. Der er også bygget en adgang til app’en Medicinkortet, så man kan få adgang til medicinoplysninger fra Det Fælles Medicinkort.
  • I kommende versioner, som ventes i løbet af 2019, bliver det også muligt at se sine børns oplysninger, at booke aftaler og se stamoplysninger, ligesom der arbejdes på at afdække de tekniske muligheder for at bygge videofunktion ind i app’en. I første omgang er der aftalt et forsøg med videokonsultation med udvalgte klinikker i Region Syddanmark.
  • I 2016 sendte Sundhedsdatastyrelsen en anden sundheds-app på gaden, nemlig ”Medicinkortet”, der giver patienter overblik over deres aktuelle receptmedicin. Den er siden blevet downloadet af mere end 730.000 borgere, og det er forventningen, at ”Min Læge” med tiden vil nå minimum samme niveau.

Af CCF den 01/05/19Beredskab som tarmsyg ved nødsituation mv.
Myndighederne anbefaler, at du og din husstand skal kunne klare Jer i tre døgn ... Læs mere
Af CCF den 03/07/24

Sommerferie 2024
Se hvornår vi holder ferielukket ... Læs mere
Af CCF den 26/06/24

Tarmuge 2024 vel overstået
Hjertelig TAK for opbakning ... Læs mere
Af CCF den 04/06/24

Toiletadgang på festival
Kan du have brug for hurtig adgang til et toilet? ... Læs mere
Af CCF den 27/05/24

Uddeling af forskningsstøtte 2024
299.890,- kr. uddelt til forskning ... Læs mere
Af CCF den 22/05/24

Verdens IBD dag 19. maj 2024
Storebæltsbroen var lyst op i lilla til støtte for personer med kroniske tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 21/05/24

Tarmugen 2024 - ”Det rullende budskab”
Den 19. maj 2024 går hele verden i lilla for, at skabe fokus på tarmsygdomme! ... Læs mere
Af CCF den 17/05/24

CCF Magasinet nr. 134
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/04/24

Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

Sidste nyt

01/05/19
Kender du app'en "Min Læge"? ... 
 
03/07/24
Myndighederne anbefaler, at du og din husstand skal kunne klare Jer i tre døgn ... 
 
26/06/24
Se hvornår vi holder ferielukket ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member