Nyheder

Ny app "Min Læge"

Den 11. januar gik App’en "Min Læge” i luften. App’en er udviklet i et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Sundheds- og Ældreministeriet.

Med app’en ”Min Læge” er det blevet lettere for dig at komme i kontakt med din egen praktiserende læge og få adgang til en lang række oplysninger om bl.a. aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Du kan hente app'en i både Google Play og App Store.

Siden app’en gik i luften, har godt 55.000 borgere downloadet den, og der er allerede gennemført mere end 10.000 e-konsultationer via app´en.

App’en er tænkt som et bidrag til at sikre mere fleksibilitet i patienternes kontakt med egen læge. Via app’en er det muligt blandt andet at se oplysninger om lægens åbningstider, egne sundhedsoplysninger, aktuelle henvisninger og vaccinationer.

Fra slutningen af april blev det også muligt som forældre at skrive til lægen på vegne af sit barn og få adgang til sine børns oplysninger om fx vaccinationer, aftaler og se svar på e-konsultationer.


Fakta om ”Min Læge”:
  • Sundheds- og Ældreministeriet og PLO står bag udviklingen af app’en. Sundhedsdatastyrelsen og PLO har stået for den tekniske del af projektet, og Sundhed.dk står for support. App’en kan downloades fra App Store og Google Play, og den kan benyttes af alle.
  • Første gang, man installerer og åbner app’en, bliver man bedt om at give samtykke. Dine oplysninger hentes først fra lægens it-system, når man giver samtykke. Man har mulighed for at slette sit samtykke, hvis man senere ikke ønsker at bruge app’en mere.
  • I første version af app’en ”Min Læge” er det muligt at se lægens åbningstider, sende beskeder til egen læge, se aftaler hos lægen og kontaktinformationer til lægevagten, få overblik over henvisninger fra lægen og vaccinationer samt at se udvalgte kroniske sygdomme, man kan være diagnosticeret med. Der er også bygget en adgang til app’en Medicinkortet, så man kan få adgang til medicinoplysninger fra Det Fælles Medicinkort.
  • I kommende versioner, som ventes i løbet af 2019, bliver det også muligt at se sine børns oplysninger, at booke aftaler og se stamoplysninger, ligesom der arbejdes på at afdække de tekniske muligheder for at bygge videofunktion ind i app’en. I første omgang er der aftalt et forsøg med videokonsultation med udvalgte klinikker i Region Syddanmark.
  • I 2016 sendte Sundhedsdatastyrelsen en anden sundheds-app på gaden, nemlig ”Medicinkortet”, der giver patienter overblik over deres aktuelle receptmedicin. Den er siden blevet downloadet af mere end 730.000 borgere, og det er forventningen, at ”Min Læge” med tiden vil nå minimum samme niveau.

Af CCF den 01/05/19Foromtale af forskingsprojekt
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/06/20

NY STOR INTERNATIONAL UNDERSØGELSE
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... Læs mere
Af CCF den 12/06/20

Patienter vil have bedre muligheder for digital kontakt med sundhedsvæsenet
– også når coronakrisen er overstået. ... Læs mere
Af Danske Patienter den 11/06/20

Få hjælp til at håndtere bekymringer og stress
Deltag i gratis webinar den 9. juni kl 16-17 ... Læs mere
Af CCF den 02/06/20

Sekretariatet holder lukket
mandag den 1. juni og fredag den 5. juni ... Læs mere
Af CCF den 28/05/20

Foromtale af forskningsprojekter
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/05/20

Socialrådgiverfunktionen i CCF er midlertidig nedlagt
... Læs mere
Af CCF den 20/05/20

9,8 mio. kroner til forskning i kroniske tarmsygdomme
Læge Johan Burisch fra Gastroenheden på Hvidovre Hospital har modtaget 9,8 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden ... Læs mere
Af den 18/05/20

CCF Magasinet nr. 118
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 06/05/20

Forskningsstøtte 2020
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 16/04/20

Sidste nyt

01/05/19
Kender du app'en "Min Læge"? ... 
 
26/06/20
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... 
 
12/06/20
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member
member