Nyheder

Rejseforsikring ved alvorlig sygdom og ustabile kroniske lidelser

Hvis du er syg, inden en ferierejse til udlandet eller har en ustabil kronisk lidelse, bør du undersøge nærmere, om din rejseforsikring dækker. Ellers kan det blive rigtig dyrt. Læs her, hvad du skal gøre.
 
En rejseforsikring dækker, når sygdom og skader opstår akut på rejsen. Men hvis du er syg allerede inden rejsen eller har en ustabil kronisk lidelse, vil din rejseforsikring typisk ikke dække lægehjælp eller medicin i den forbindelse. Det kræver, at du får en forhåndsgodkendelse af dit forsikringsselskab.
 
Forsikringsselskaberne oplever desværre, at forbrugere med ikke-stabile kroniske lidelser tager på ferie uden at have tænkt på, at det kræver forsikringsselskabets forhåndsgodkendelse, hvis de skal have mulighed for at være dækket af deres rejseforsikring. Hvis selskabet ikke godkender, kan det blive rigtigt dyrt.
 
Rejseforsikringer tager typisk forbehold for ikke-stabile kroniske lidelser samt sygdomme eller skader opstået kort tid før afrejsen.
 
Forsikringsselskaberne kan efter en konkret medicinsk forhåndsvurdering vælge alligevel at sige ja til at dække ikke-stabile kroniske lidelser, sygdom eller skader.
 
Men det er et krav, at man søger om en medicinsk forhåndsvurdering og godkendelse hos forsikringsselskabet inden afrejsen.
 
Selvom man er kronisk syg, er det ikke sikkert, at man behøver en medicinsk forhåndsgodkendelse hos forsikringsselskabet. Det er kun nødvendigt, hvis der er ændret i medicinen eller det har været nødvendigt med lægebehandling de sidste to måneder før afrejsen. Med andre ord: Det er nødvendigt, hvis lidelsen er ustabil. Er du i tvivl, så kontakt dit forsikringsselskab.  
 
Hvornår bør man få en forhåndsvurdering?
Personer med alvorlige lidelser eller uhelbredelige sygdomme bør altid kontakte deres forsikringsselskab om medicinsk forhåndsgodkendelse for at være sikre på, at rejseforsikringen dækker.
 
Det varierer fra selskab til selskab, hvornår man skal søge om en medicinsk forhåndsvurdering, men det fremgår af forsikringsvilkårene. Man vil dog typisk skulle søge om forhåndsgodkendelse, hvis man som forsikringstager inden for de sidste 2 måneder:
 
  • har været indlagt på hospital
  • har gennemgået en operation
  • har været på skadestue eller er blevet tilset af vagtlæge
  • har fået ny medicin eller har ændret/stoppet medicinsk behandling
  • er i et aktivt udredningsforløb hos læge eller psykolog
  • er blevet behandlet eller tilset af en læge eller psykolog
  • er indkaldt til eller henvist til undersøgelser og behandlinger
  • har undladt at opsøge læge eller selv fravalgt behandling
  • er udeblevet fra kontrolbesøg
  • har fået afslag på behandling, eller at lægen har opgivet behandling.
 
Er du i tvivl, så kontakt dit forsikringsselskab!
 
Og husk, det er forsikringsselskabet og ikke ens egen læge, der skal give forhåndstilsagn, for at man er dækket af rejseforsikringen.

 
Af CCF den 25/10/18



Information fra Sundhedsstyrelsen
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Forskningsstøtte 2021
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Ny forskning vil undersøge sygdomsudbrud ved colitis ulcerosa
Skyldes udbrud af den kroniske tarmsygdom colitis ulcerosa kontakt mellem blodstørkningssystemet og forkert foldede proteiner? ... Læs mere
Af Sydvestjysk Sygehus den 13/04/21

Ostopatisk tankegang til lindring af morbus crohn og colitis ulcerosa
Både Morbus crohn og colitis ulcerosa er kroniske tilstande, som man hverken med kost, medicin eller osteopatisk behandling kan fjerne. Det handler derfor om at forbedre funktionen af fordøjelsessystemet så meget som muligt for at mindske patientens symptomer. Osteopati er et rigtig godt bud på dette. ... Læs mere
Af Kenneth Krogager Madsen den 13/04/21

Forskningsartikel
Fertilitet hos mænd med kronisk inflammatorisk tarmsygdom: Har medicinsk behandling med ustekinumab (Stelara) og tofacitinib (Xeljanz) indflydelse på sædkvaliteten? ... Læs mere
Af CCF den 29/03/21

Udmelding vedr. udrulning af COVID-19 vaccination:
Colitis-Crohn Foreningen repræsenterer mange under 65 år, som lige nu ikke kan finde hverken hoved eller hale i de forskellige udmeldinger i planen for udrulningen af vaccinationerne mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 19/03/21

Udsættelse af CCF landsgeneralforsamling i 2021
Så på baggrund af Myndighedernes anbefalinger samt den mere generelle situation i Danmark, så udsættes landsgeneralforsamlingen ... Læs mere
Af CCF den 25/02/21

Information om vaccination mod COVID-19
CCF får i øjeblikket flere henvendelser vedr. vaccination mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 24/02/21

Vi er nødt til at sige fra!
Når offentlige myndigheder bedriver sagsbehandling, og skal belyse en given sag, så er der mange regler og principper der skal overholdes. ... Læs mere
Af Ricky Magnussen, CCF's socialrådgiver den 18/02/21

CCF Magasinet nr. 121
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 27/01/21

Sidste nyt

25/10/18
Hvis du er syg, inden en ferierejse til udlandet eller har en ustabil kronisk lidelse, bø ... 
 
19/04/21
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... 
 
19/04/21
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member