Nyheder

Millionstøtte til forskning

Vibeke Andersen, professor på Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU, har modtaget projektstøtte på en million kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Det overordnede formål med projektet er at optimere behandling af patienter med inflammatoriske sygdomme, såsom kronisk tarmbetændelse (IBD), leddegigt, rygsøjlegigt og psoriasis. 

Specifik behandling af inflammatoriske sygdomme 
Det sidste årti er der fremkommet nye lægemidler der er specifikt rettet mod betændelsesmekanismen, såkaldte biologiske præparater, og det biologiske præparat anti-TNF bruges til de nævnte sygdomme.

”Anti-TNF er særdeles effektivt, men en tredjedel til halvdelen af patienter har ikke gavn af behandlingen. Målet for projektet er derfor at forudsige hvilke patienter, der vil have gavn af behandlingen, og hvilke patienter, der vil have gavn af en anden type behandling,” fortæller Vibeke Andersen.

Hvordan påvirker livsstil behandlingen?
Projektet vil også give en bedre forståelse af, hvordan den omtalte behandling virker på tværs af de forskellige sygdomme. Et andet mål er at forstå hvordan livsstil herunder kostforhold påvirker behandlingsresultatet. Denne viden kan bruges til at rådgive patienterne. Det kunne for eksempel dreje sig om bestemte kostråd. Projektet vil kunne effektivisere behandling af disse sygdomme til gavn for patienterne, men også til gavn for sundhedsvæsenet i form af bedre udnyttelse af ressourcer. 
”Bevillingen på en million kroner fra Novo Nordisk Fonden har stor betydning for at vi kan gennemføre projektet. I projektet vil vi finde biomarkører, som kan bruges til at vælge den bedste behandling til den enkelte patient. Projektet vil derved potentielt bidrage til bedre patientbehandling, bedre patientforløb, bedre udnyttelse af sundhedsvæsenets ressourcer og kan desuden lede til ny viden, der kan skabe baggrund for udvikling af nye behandlingsprincipper,” siger Vibeke Andersen.

Projektet har tidligere modtaget 590.000 kroner i støtte fra Region Syddanmark.


(SDU - klik her)

 
Af CCF den 03/01/16



Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

03/01/16
Inflammatoriske sygdomme ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member