Nyheder

Min IBS-historie

Jeg vil meget gerne dele min IBS-historie, som næsten lige er begyndt.

Jeg er en kvinde på 24, som i MANGE år har døjet med ømme led og muskler, og træning har ikke kunnet hjælpe mig, men tværtimod gjort alt værre for mine knæ især.
Efter at være flyttet og fået ny læge, går jeg til ham med alle mine symptomer, og han giver mig *p..., hvilket virker på mine ledsmerter, og derfor sendte han mig på hospitalets Gigt-afdeling. Derude kiggede hun på mig, mærkede mine led og sagde at jeg ikke var et tilfælde for dem.. Nå! Hvad så?
Jamen hun spurgte ind til min krop ellers, hvortil jeg kunne fortælle at jeg har en meget urolig mave, og aldrig ordentlig afføring (enten den ene eller anden yderlighed..), jamen så sendte hun mig til Gastroenheden.

Da jeg kom derned en måned senere, fik jeg en god og lang snak med en sød læge, som bestilte tid til en Koloskopi.
De fandt intet ved undersøgelsen eller de mange mange blodprøver, og kunne ud fra mine symptomer kun anbefale mig at gå i gang med Low FODMAP.

Hjem med mig og finde bøger og app's omkring dette, og diverse hjemmesider og historier blev læst de næste mange dage. Sikken ny verden!

Opbakning af min kæreste har gjort alt så let med kosten, men hold fast hvor er det forvirrende i starten og huske hvad man må og ikke må, og pludselig finde nye alternativer til hvede- og rugmel, men der er heldigvis så mange lækre opskrifter at finde.
Det sværeste har været at skulle ud til middage eller fødselsdage, og har pænt måtte sige 'nej tak', og selv hive mad frem af tasken, men familie har bakket fuldt op også.

Siden jeg startede på Low FODMAP (været i gang i 1,5 måned nu), er jeg sluppet af med mine ledsmerter, fået en stabil mave, meget mindre luft i maven og den rumler ikke længere. Det er så fantastisk at slippe af med de gener, især fordi jeg før havde meget tendens til luft i maven, og fik mavepine ved at holde på det.

Jeg glæder mig til at teste nogle af de 'forbudte' madvarer, for at se hvad jeg kan lukke ind igen i hverdagen, og samtidig krummer jeg tæer! Men jeg kommer nok aldrig helt tilbage til min tidligere kostvaner, for det er simpelthen ikke det værd! Min mave har aldrig haft det bedre, og jeg ser frem til en endnu bedre mave fremover, og komme af med mere af top-maven ;-)

Med venlig hilsen
Christine Hansen,
En fast Low FodMap-spiser :-)
 


(Irritabel tyktarm (Irritable bowel syndrome- IBS )
CCF's Facebookgrupper: IBS/irritabel tyktarm og Low FODMAP diet 

* produktnavn sløret/ændret


Af CCF den 07/04/15Er du henvist til vaccine gruppe 5
af din behandlende læge, men endnu ikke blevet indkaldt til vaccination? ... Læs mere
Af CCF den 20/04/21

Information fra Sundhedsstyrelsen
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Forskningsstøtte 2021
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Ny forskning vil undersøge sygdomsudbrud ved colitis ulcerosa
Skyldes udbrud af den kroniske tarmsygdom colitis ulcerosa kontakt mellem blodstørkningssystemet og forkert foldede proteiner? ... Læs mere
Af Sydvestjysk Sygehus den 13/04/21

Ostopatisk tankegang til lindring af morbus crohn og colitis ulcerosa
Både Morbus crohn og colitis ulcerosa er kroniske tilstande, som man hverken med kost, medicin eller osteopatisk behandling kan fjerne. Det handler derfor om at forbedre funktionen af fordøjelsessystemet så meget som muligt for at mindske patientens symptomer. Osteopati er et rigtig godt bud på dette. ... Læs mere
Af Kenneth Krogager Madsen den 13/04/21

Forskningsartikel
Fertilitet hos mænd med kronisk inflammatorisk tarmsygdom: Har medicinsk behandling med ustekinumab (Stelara) og tofacitinib (Xeljanz) indflydelse på sædkvaliteten? ... Læs mere
Af CCF den 29/03/21

Udmelding vedr. udrulning af COVID-19 vaccination:
Colitis-Crohn Foreningen repræsenterer mange under 65 år, som lige nu ikke kan finde hverken hoved eller hale i de forskellige udmeldinger i planen for udrulningen af vaccinationerne mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 19/03/21

Udsættelse af CCF landsgeneralforsamling i 2021
Så på baggrund af Myndighedernes anbefalinger samt den mere generelle situation i Danmark, så udsættes landsgeneralforsamlingen ... Læs mere
Af CCF den 25/02/21

Information om vaccination mod COVID-19
CCF får i øjeblikket flere henvendelser vedr. vaccination mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 24/02/21

Vi er nødt til at sige fra!
Når offentlige myndigheder bedriver sagsbehandling, og skal belyse en given sag, så er der mange regler og principper der skal overholdes. ... Læs mere
Af Ricky Magnussen, CCF's socialrådgiver den 18/02/21

Sidste nyt

07/04/15
Christine Hansen ... 
 
20/04/21
af din behandlende læge, men endnu ikke blevet indkaldt til vaccination? ... 
 
19/04/21
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member