Nyheder

Sådan ser vi ud… resten er historie

Læs historien… og del den så :-)

---
"Jeg mødte i 2013 en jeg skal dele resten af mit liv med. Han hedder Colitis Ulcerosa. Han er rigtig hård ved mig hvis jeg ikke passer på mig selv, eller hvis han lige er i sit drillehjørne. Han kan gøre jeg skal rende på toilet 10 – 20 gange om dagen, og han udmatter mig hver dag.

Ikke nok med jeg hænger på ham Colitis, så slæber han også hele tiden sine venner forbi. De hedder træthed og ledsmerter.
Da jeg blev introduceret til træthed og ledsmerter, blev de hængende. Dem ser jeg faktisk hver evig eneste dag nu – selv når Colitis slapper af og opfører sig pænt.

Jeg møder nogle andre venner, som prøver at hjælpe mig med at få Colitis til at opføre sig ordentligt. Det er medicinske venner. For det meste er de rigtig rare, bortset fra når de også driller og introducerer mig for lungebetændelser, betændelse i bugspytkirtlen, nældefeber og begyndende hårtab. Dem har jeg smidt ud igen og har mødt noget nyt medicin. Ham den nye medicin giver mig ekstreme ledsmerter i flere dage ad gangen, han kan give mig åndedrætsbesvær når han bliver pumpet ind i kroppen på mig, og han giver mig udslæt over det hele. Jeg vil stadig gerne satse lidt på ham i håbet om han kan styre Colitis.

Jeg er 21 år, jeg er lige begyndt på jura-studiet. Jeg er ung, jeg har hele mit liv foran mig.
Alligevel føler jeg mig somme tider som en på 80. Maven er ikke hvad den har været, jeg har til tider svært ved at stå ud af sengen uden smerter og jeg er altid træt.
Som nogen siger til mig ” Freja du er jo altid syg”. Ja, jeg er altid syg. Jeg har en sygdom jeg skal leve med resten af mit liv. Det kan godt være det er svært for dem at forstå, men jeg tør vædde med det er endnu sværere for mig at acceptere.
Colitis er ond når du stresser dig selv, når du er psykisk nede og så lige når det ellers passer ham at være det. Han er faktisk rigtig svær at stille tilfreds. Han er faktisk en kæmpe lort. Han gør dit liv til lort – bogstaveligt talt.
Jeg hader ham rigtig, rigtig, rigtig meget, men jeg må lære at leve med ham. Han bor i min krop, og han styrer den når han lige føler for det.
Jeg synes han er flov at tale om, fordi han er så tabubelagt. Jeg er dog begyndt at acceptere ham en smule og fortæller folk om ham – de bryder sig heller ikke om ham. Jeg overvejer måske at bruge min uddannelse til en skønne dag at sagsøge ham!

Ja, jeg er pisse træt af at have denne her lorte sygdom, selvom jeg ikke har haft den i lang tid. Træt af at prøve nyt medicin hele tiden og til tider er jeg rigtig bange. Jeg tager en dag ad gangen, håber på det bedste og lærer efterhånden at dele mit liv med Colitis selvom jeg hader ham.
Til tider overkommer jeg ham. Han kom lige inden mine mundtlige eksaminer i 3.g. Der satte jeg ham på plads – det måtte han ikke ødelægge. Han kom lige inden min studiestart i år, det fik han heller ikke lov til at ødelægge. Jeg slipper aldrig af med ham, og han kan få mig ned med nakken. Men når han viser sit grimme ansigt gør jeg alt hvad jeg kan for at vise ham, han bare skal slappe af og opføre sig ordentligt. Det virker dog ikke særlig tit. Men så kommer min til tider gode ven, Medicin, og hjælper mig med at få ham til at slappe af."

Freja Overbye
---
Del billedet/historien - vær med til at nedbryde tabuer og sætte fokus på Mave- tarmsygdomme.


Historien er fra vores Facebookside - https://www.facebook.com/colitiscrohnforeningen




 
Af CCF den 09/12/14



Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

09/12/14
Freja's historie ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member