Nyheder
”FODMAP venlig” certificering i Australien
Et nyt mærke har set dagens lys – (først) i Australien.
Fødevarer med et lavt indhold af FODMAP (”Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides And Polyols”) har stor betydning for cirka 35 procent af den australske befolkning.
De er nemlig intolerante overfor fødevarer med FODMAP’s, såsom hvede, æbler, løg og mælk.
FODMAP’s kan aktivere irritabel tyktarm (IBS), og har også betydning for patienter med IBD som fx Crohns sygdom.
Initiativtageren til det nye mærke, Dr. Sue Shepherd, mener at mærket vil være en stor hjælp, for alle der er nødsaget til at følge en diæt med et lavt indhold af FODMAP’s.
Det nye mærke er officielt godkendt i Australien, og for at opnå en certificering skal fødevaren først testes i et fødevarelaboratorium.
Danmark har også fået øjnene op for begrebet FODMAP’s, og der er allerede udkommet bøger om emnet (klik her – ”Low FODMAP diet”).
På Facebook er der også en gruppe kun om emnet: klik her
Og d. 28. november, vil Johan Burisch (læge, ph.d.) holde foredrag om ”irritabel tyktarm”, IBS – og FODMAP. (gratis ved tilmelding – klik her )
Læs mere om det FODMAP venlige mærke - klik her
Af CCF den 21/11/13
En verdensomspændende vandreudstilling
Perspectives - livet med en kronisk sygdom ... Læs mere
Perspectives - livet med en kronisk sygdom ... Læs mere
Af den 07/02/14
Læger og sygeplejersker vil inddrage patienterne
Danske Patienter og VIBIS ... Læs mere
Danske Patienter og VIBIS ... Læs mere
Af CCF den 28/01/14
Patienthåndbogen og Lægehåndbogen - nu som app
til både iPhone- og Android ... Læs mere
til både iPhone- og Android ... Læs mere
Af CCF den 11/11/13