Nyheder

Solsikkeprogrammet

Colitis-Crohn Foreningen har indgået et samarbejde med Solsikkeprogrammet om 2022 toiletkortet. Det betyder, at du vil se et Solsikkesymbol på kortet.

Køb solsikkesnor på https://ccf.dk/shop/sunflower

På Colitis-Crohn Foreningens toiletkort 2022 vil der være en lille, men markant ændring. Du vil nemlig kunne se en lille solsikke på dit kort. Solsikken stammer fra Solsikkeprogrammet og indikerer, at man kan have brug for ekstra hjælp, tålmodighed og støtte, og kan vises, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt.
 
Solsikkeprogrammet har i den seneste tid vundet indpas flere steder i samfundet. I transportsektoren er fx Movia, Arriva og Metroselskabet blevet en del af Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner deres medarbejdere, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikken betyder, og hvordan man bedst møder en person med et usynligt handicap. Flere kulturinstitutioner som fx Legoland, Tivoli, Louisiana og Smukfest er også kommet med ombord.
 
Solsikkeprogrammet giver ingen egentlige fordele, men mange fortæller, at at de føler sig mere trygge, end før de gik med Solsikkesnoren.
 
Du kan både få Solsikkesnor og toiletkort
Udover at samarbejde med Solsikkeprogrammet om toiletkortet, har Colitis-Crohn Foreningen også købt Solsikkesnore hjem som kan købes i webshoppen på CCFs hjemmeside: https://ccf.dk/shop/sunflower
 
Solsikkeprogrammet og Colitis-Crohn Foreningen glæder sig over samarbejdet, og håber det vil bidrage til, at du ikke behøver at forklare dig, når du skal skynde dig på toilettet. Du kan også bruge Solsikkesnoren som en dialogskaber, hvis folk omkring dig ikke forstår dine behov.
 
Læs mere om Solsikkeprogrammet på www.solsikkeprogrammet.dk

Hvad er Solsikkeprogrammet?
Solsikken blev skabt i Gatwick Lufthavn i 2016 sammen med forskellige handicap organisationer. Ønsket var at sikre lige tilgængelighed til det at rejse, for personer med usynlige handicap. Solsikken blev hurtigt ekstremt populær blandt brugerne. I løbet af kort tid havde alle lufthavne i Storbritannien indført Solsikken, den spredte sig til andre brancher og begyndte også at sprede sig internationalt.

 
Af CCF den 16/11/22Forældre/børn kursus
Aflyst ... Læs mere
Af CCF den 09/02/23

Landsgeneralforsamling 2023
Hovedbestyrelsen indkalder hermed til ordinær generalforsamling: Lørdag den 25. marts 2023 kl. 14.00 Salen, Seniorhus Odense, Toldbodgade 5, 5000 Odense C ... Læs mere
Af CCF den 31/01/23

Samarbejdet mellem CCF og Kroer\Fink Advokater stopper
Samarbejdet stopper pr. 28. februar. ... Læs mere
Af CCF den 26/01/23

”Giv et medlemskab” – og gør en forskel!
Har du lyst og overskud til at donerer et medlemskab? ... Læs mere
Af CCF den 16/01/23

Jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 12/12/22

CCF Magasinet nr. 128
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 04/11/22

Høje el-priser og strømsvigt skubber patienter ud over kanten.
Patienter med kroniske sygdomme, der er afhængige af elektricitet til deres behandling, risikerer helbred og økonomisk nedtur på grund af rekordhøje el-priser og fare for strømafbrydelse. ... Læs mere
Af CCF den 26/10/22

Efterårsferie
Sekretariatet holde lukket for telefonhenvendelser i uge 42 ... Læs mere
Af CCF den 10/10/22

Tid til vaccination mod influenza og lungebetændelse
Når immunsystemet er nedsat, har du højere risiko for at få influenza og lungebetændelse ... Læs mere
Af CCF den 03/10/22

Sidste nyt

16/11/22
CCF har indgået et samarbejde med Solsikkeprogrammet ... 
 
09/02/23
Aflyst ... 
 
31/01/23
Hovedbestyrelsen indkalder hermed til ordinær generalforsamling: Lørdag den 25. marts 202 ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member