Trætheden, smerterne, appetitten der ryger....


Nu ved du hvad Natascha's historie handler om, men hvis du læser den, så ved du også hvordan hun valgte at sammenfatte den - i form af et symbol.

-----
Som 14 årig blev jeg meget syg, alvorlig syg. Besvimede tit, de værste mavesmerter,som kun colitis & crohn patienter forstår. kunne intet spise, tabte mig ca. 10 kg. På 5 dage. Den 25 nov. 09, blev jeg indlagt og var det godt lidt over 1 måned.

Tankerne kørte igennem mig på vej til hospitalet, familien tænkte kræft og jeg ved ikke hvad.. Jeg begyndte at græde, ved ikke hvorfor, jeg var bange vel... 4 poser blod på 2 dage, blive tvunget til at drikke og spise selvom man ikke kunne.
D. 4 dec 09, får jeg konstateret kronisk tarmbetændelse, og ja, når nogle hører ordet "tarm betændelse" er det klamt for dem, men hvad kan jeg gøre?

Mine forældre og jeg sad bare og kiggede da min læge sagde " du har colitis ulcerosa i den sværeste grad, det er en kronisk uforudsigelig sygdom, du skal desværre have piller resten af dit liv, hver dag" det var svært at vænne sig til at tage piller hver dag som 14 årig. Da jeg var ustabil på min gang, ( når man går) så skulle jeg ligge hjemme hele december måned.
D. 23 dec, kom jeg ud på hospitalet igen, da jeg stadig blødte, blev præsenteret for remicade, noget man får gennem drop, og det hjalp mig til at "holde mig oppe" det har jeg fået hver 8 uge lige siden der.
Fik nogle piller, og lige pludselig havde jeg konstant hovedpine og havde det i godt hverdag i 2 år, indtil de fandt ud af at det var min grundmedicin der gav mig den konstante slemme hovedpine.

Årene siden jeg blev syg, har været svære for mig, det har været svært for mig at acceptere at jeg har en kronisk sygdom, hvor jeg fra den ene dag til den anden kan blive syg igen.
Da min psykolog spurgte mig om hvordan jeg har det med at det er sådan her, begyndte jeg at græde, jeg kunne ikke svare på det. Det er noget lort, men alligevel er jeg stærk nok til at sige, at det er sådan det er, og det kan jeg ikke lave om på og komme igennem det.
Trætheden, smerterne, appetitten der ryger i nogle perioder, piller hver dag og meget mere. Alt det er jeg kommet igennem, så jeg kan gøre det igen!

Har fået lavet denne tatovering, da den for mig, symboliserer alt det jeg har været igennem og klaret, og samtidig støtter både colitis og crohns sygdom!

- Natascha Jensen Dresler

Klik på billedet for at se større billede.Medlemmernes historier - klik her

Er du medlem af CCF, og har du en historie eller billede vi bør fortælle/vise?
Så send dem til kompr@ccf.dkAlle billeder samt tekst, må ikke distribueres eller på anden måde blive benyttet, uden godkendelse fra Colitis-Crohn Foreningen - kontakt: kompr(at)ccf.dk

Sidste nyt

04/06/24
Hjertelig TAK for opbakning ... 
 
27/05/24
Kan du have brug for hurtig adgang til et toilet? ... 
 
22/05/24
299.890,- kr. uddelt til forskning ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member