Nyheder

Vi er nødt til at sige fra!


Når offentlige myndigheder bedriver sagsbehandling, og skal belyse en given sag, så er der mange regler og principper der skal overholdes.

Et af disse principper er "Proportionalitets-princippet".
Princippet udspringer af Forvaltningsloven og Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale område.

Her beskrives, klokkeklart, at en indsats og sagsbehandling skal være så lidt indgribende (red: i borgerens liv) som muligt.
Det betyder f.eks. at hvis man kan belyse en sag ved at indhente dokumentation på en lidelse og dennes påvirkning af borgerens funktionsevne, ved at spørge fagpersoner, plejepersonale eller lignende med kendskab til borgerens situation, så skal man gøre dette, INDEN man gør andet.

Torsdag den 18. februar bragte DR en artikel som beskriver at flere og flere kommuner iværksætter decideret overvågning af borgere som kan have vidtgående behov for hjælp.
Du kan læse DR's artikel ved at klikke her!

Efter bedste overbevisning og med al socialfaglig og juridisk viden er sådanne forløb alt alt for indgribende overfor den berørte borger og dennes familie og muligheder for udfoldelse af eget liv.

I eksemplet i artiklen ser vi Mette siddende i en loftmonteret lift, i hvad der ligner en plejeseng, og vi får beskrevet de handicaps hun har.
Allerede her kan man, fagligt, konkludere at der er foretaget meget indgående vurderinger omkring Mettes handicap. Der er ganske givet bevilliget praktisk hjælp i hjemmet, der er vurderet på selve bevægelses-handicappet, der er sikkert metervis af lægelige vurderinger og meget andet.
Der kommer personale dagligt i hjemmet.

Dette personale kunne uden problemer beskrive Mettes hverdag og de udfordringer Mette har, på alle planer.

Det er desuden beskrevet i lovgivningen, at et svingende funktionsniveau IKKE må anvendes som belæg for reducering af hjælp mv. Hjælpen skal indrettes således at borgeren har størst mulighed for at bruge hjælpen og komme tættere på et "normalt" liv.
Hvis du oplever noget lignende, eller forstår du generelt ikke den sagsbehandling der er i din sag, så tøv ikke med at kontakte foreningens socialrådgiver.

 
Af Ricky Magnussen, CCF's socialrådgiver den 18/02/21Information fra Sundhedsstyrelsen
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Forskningsstøtte 2021
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 19/04/21

Ny forskning vil undersøge sygdomsudbrud ved colitis ulcerosa
Skyldes udbrud af den kroniske tarmsygdom colitis ulcerosa kontakt mellem blodstørkningssystemet og forkert foldede proteiner? ... Læs mere
Af Sydvestjysk Sygehus den 13/04/21

Ostopatisk tankegang til lindring af morbus crohn og colitis ulcerosa
Både Morbus crohn og colitis ulcerosa er kroniske tilstande, som man hverken med kost, medicin eller osteopatisk behandling kan fjerne. Det handler derfor om at forbedre funktionen af fordøjelsessystemet så meget som muligt for at mindske patientens symptomer. Osteopati er et rigtig godt bud på dette. ... Læs mere
Af Kenneth Krogager Madsen den 13/04/21

Forskningsartikel
Fertilitet hos mænd med kronisk inflammatorisk tarmsygdom: Har medicinsk behandling med ustekinumab (Stelara) og tofacitinib (Xeljanz) indflydelse på sædkvaliteten? ... Læs mere
Af CCF den 29/03/21

Udmelding vedr. udrulning af COVID-19 vaccination:
Colitis-Crohn Foreningen repræsenterer mange under 65 år, som lige nu ikke kan finde hverken hoved eller hale i de forskellige udmeldinger i planen for udrulningen af vaccinationerne mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 19/03/21

Udsættelse af CCF landsgeneralforsamling i 2021
Så på baggrund af Myndighedernes anbefalinger samt den mere generelle situation i Danmark, så udsættes landsgeneralforsamlingen ... Læs mere
Af CCF den 25/02/21

Information om vaccination mod COVID-19
CCF får i øjeblikket flere henvendelser vedr. vaccination mod COVID-19. ... Læs mere
Af CCF den 24/02/21

CCF Magasinet nr. 121
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 27/01/21

Sidste nyt

18/02/21
Når offentlige myndigheder bedriver sagsbehandling, og skal belyse en given sag, så er de ... 
 
19/04/21
vedr. COVID-19 vaccination til yngre personer med en kronisk eller alvorlig sygdom ... 
 
19/04/21
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member