Nyheder

”FODMAP venlig” certificering i Australien


Et nyt mærke har set dagens lys – (først) i Australien.
 
Fødevarer med et lavt indhold af FODMAP (”Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides And Polyols”) har stor betydning for cirka 35 procent af den australske befolkning.
De er nemlig intolerante overfor fødevarer med FODMAP’s, såsom hvede, æbler, løg og mælk.
 
FODMAP’s kan aktivere irritabel tyktarm (IBS), og har også betydning for patienter med IBD som fx Crohns sygdom. 

Initiativtageren til det nye mærke, Dr. Sue Shepherd, mener at mærket vil være en stor hjælp, for alle der er nødsaget til at følge en diæt med et lavt indhold af FODMAP’s.
Det nye mærke er officielt godkendt i Australien, og for at opnå en certificering skal fødevaren først testes i et fødevarelaboratorium.

Danmark har også fået øjnene op for begrebet FODMAP’s, og der er allerede udkommet bøger om emnet (klik her – ”Low FODMAP diet”).
På Facebook er der også en gruppe kun om emnet: klik her
 
Og d. 28. november, vil Johan Burisch (læge, ph.d.) holde foredrag om ”irritabel tyktarm”, IBS – og FODMAP. (gratis ved tilmelding – klik her )
 
Læs mere om det FODMAP venlige mærke - klik her
 
 
Af CCF den 21/11/13



Årets første ungekursus :-)
Mellem 16 og 30 år ... Læs mere
Af CCF den 17/01/14

CCF Magasinet kan nu læses online
Læs det lige nu ... Læs mere
Af CCF den 15/12/13

Dansk dynamit - på tur
Martin Høgsted og CCF ... Læs mere
Af CCF den 01/12/13

Patienthåndbogen og Lægehåndbogen - nu som app
til både iPhone- og Android ... Læs mere
Af CCF den 11/11/13

Så er det på gaden...
CCF Magasinet nr. 92 ... Læs mere
Af CCF den 01/11/13

Anja's historie
En rutschebanetur i livet... ... Læs mere
Af CCF den 17/10/13

Low FODMAP diætisterne - nu med rabat
Mette Borre og Stine Junge Albrechtsen ... Læs mere
Af CCF den 30/09/13

Hjælp os med at fejre CCF d. 15. marts 2014
25 års jubilæum ... Læs mere
Af CCF den 12/09/13

Samspil mellem vores gener og tarmflora
undersøgelse baseret på enæggede tvillinger. ... Læs mere
Af CCF den 27/08/13

Sidste nyt

21/11/13
Nyt fødevaremærke ... 
 
17/01/14
Mellem 16 og 30 år ... 
 
15/12/13
Læs det lige nu ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member
member