Nyheder

Solsikkeprogrammet

Colitis-Crohn Foreningen har indgået et samarbejde med Solsikkeprogrammet om 2022 toiletkortet. Det betyder, at du vil se et Solsikkesymbol på kortet.

Køb solsikkesnor på https://ccf.dk/shop/sunflower

På Colitis-Crohn Foreningens toiletkort 2022 vil der være en lille, men markant ændring. Du vil nemlig kunne se en lille solsikke på dit kort. Solsikken stammer fra Solsikkeprogrammet og indikerer, at man kan have brug for ekstra hjælp, tålmodighed og støtte, og kan vises, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt.
 
Solsikkeprogrammet har i den seneste tid vundet indpas flere steder i samfundet. I transportsektoren er fx Movia, Arriva og Metroselskabet blevet en del af Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner deres medarbejdere, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikken betyder, og hvordan man bedst møder en person med et usynligt handicap. Flere kulturinstitutioner som fx Legoland, Tivoli, Louisiana og Smukfest er også kommet med ombord.
 
Solsikkeprogrammet giver ingen egentlige fordele, men mange fortæller, at at de føler sig mere trygge, end før de gik med Solsikkesnoren.
 
Du kan både få Solsikkesnor og toiletkort
Udover at samarbejde med Solsikkeprogrammet om toiletkortet, har Colitis-Crohn Foreningen også købt Solsikkesnore hjem som kan købes i webshoppen på CCFs hjemmeside: https://ccf.dk/shop/sunflower
 
Solsikkeprogrammet og Colitis-Crohn Foreningen glæder sig over samarbejdet, og håber det vil bidrage til, at du ikke behøver at forklare dig, når du skal skynde dig på toilettet. Du kan også bruge Solsikkesnoren som en dialogskaber, hvis folk omkring dig ikke forstår dine behov.
 
Læs mere om Solsikkeprogrammet på www.solsikkeprogrammet.dk

Hvad er Solsikkeprogrammet?
Solsikken blev skabt i Gatwick Lufthavn i 2016 sammen med forskellige handicap organisationer. Ønsket var at sikre lige tilgængelighed til det at rejse, for personer med usynlige handicap. Solsikken blev hurtigt ekstremt populær blandt brugerne. I løbet af kort tid havde alle lufthavne i Storbritannien indført Solsikken, den spredte sig til andre brancher og begyndte også at sprede sig internationalt.

 
Af CCF den 16/11/22



Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

16/11/22
CCF har indgået et samarbejde med Solsikkeprogrammet ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member