Nyheder

Ny app "Min Læge"

Den 11. januar gik App’en "Min Læge” i luften. App’en er udviklet i et samarbejde mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Sundheds- og Ældreministeriet.

Med app’en ”Min Læge” er det blevet lettere for dig at komme i kontakt med din egen praktiserende læge og få adgang til en lang række oplysninger om bl.a. aftaler, henvisninger og vaccinationer.

Du kan hente app'en i både Google Play og App Store.

Siden app’en gik i luften, har godt 55.000 borgere downloadet den, og der er allerede gennemført mere end 10.000 e-konsultationer via app´en.

App’en er tænkt som et bidrag til at sikre mere fleksibilitet i patienternes kontakt med egen læge. Via app’en er det muligt blandt andet at se oplysninger om lægens åbningstider, egne sundhedsoplysninger, aktuelle henvisninger og vaccinationer.

Fra slutningen af april blev det også muligt som forældre at skrive til lægen på vegne af sit barn og få adgang til sine børns oplysninger om fx vaccinationer, aftaler og se svar på e-konsultationer.


Fakta om ”Min Læge”:
  • Sundheds- og Ældreministeriet og PLO står bag udviklingen af app’en. Sundhedsdatastyrelsen og PLO har stået for den tekniske del af projektet, og Sundhed.dk står for support. App’en kan downloades fra App Store og Google Play, og den kan benyttes af alle.
  • Første gang, man installerer og åbner app’en, bliver man bedt om at give samtykke. Dine oplysninger hentes først fra lægens it-system, når man giver samtykke. Man har mulighed for at slette sit samtykke, hvis man senere ikke ønsker at bruge app’en mere.
  • I første version af app’en ”Min Læge” er det muligt at se lægens åbningstider, sende beskeder til egen læge, se aftaler hos lægen og kontaktinformationer til lægevagten, få overblik over henvisninger fra lægen og vaccinationer samt at se udvalgte kroniske sygdomme, man kan være diagnosticeret med. Der er også bygget en adgang til app’en Medicinkortet, så man kan få adgang til medicinoplysninger fra Det Fælles Medicinkort.
  • I kommende versioner, som ventes i løbet af 2019, bliver det også muligt at se sine børns oplysninger, at booke aftaler og se stamoplysninger, ligesom der arbejdes på at afdække de tekniske muligheder for at bygge videofunktion ind i app’en. I første omgang er der aftalt et forsøg med videokonsultation med udvalgte klinikker i Region Syddanmark.
  • I 2016 sendte Sundhedsdatastyrelsen en anden sundheds-app på gaden, nemlig ”Medicinkortet”, der giver patienter overblik over deres aktuelle receptmedicin. Den er siden blevet downloadet af mere end 730.000 borgere, og det er forventningen, at ”Min Læge” med tiden vil nå minimum samme niveau.

Af CCF den 01/05/19



Landsgeneralforsamling 2024
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... Læs mere
Af CCF den 13/02/24

Nye telefontider
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... Læs mere
Af CCF den 08/02/24

CCF Magasinet nr. 133
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 29/01/24

Vil du være CCF´s nye Sekretariatschef ?
...og vil du være med til at få sat Danmarks mest oversete folkesygdom på dagsordenen? ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

CCF's politiske mærkesager
CCF har formuleret sine politiske mærkesager, der rummer 12 anbefalinger til politikerne, så det danske samfund kan løfte niveauet for behandling af mennesker med tarmsygdomme ... Læs mere
Af CCF den 15/01/24

Glædelig jul
Colitis-Crohn Foreningen holder lukket mellem jul og nytår. ... Læs mere
Af CCF den 18/12/23

Sekretariet holder lukket
den 29. november til og med den 6. december pga. flytning ... Læs mere
Af CCF den 27/11/23

Colitis-Crohn Forenngen – patientforening for tarmsyge, OPTAGET i Danske Handicaporganisationer
Så nåede Colitis-Crohn Foreningen – patientforening for tarmsyge (CCF), endnu en milepæl på foreningens rejse. ... Læs mere
Af den 09/11/23

Styrket professionalisering af Hovedbestyrelsen
Vi er beærede over denne enestående mulighed for at styrke HB´s kompetencer og har store forhåbninger til det kommende samarbejde med Anne ... Læs mere
Af den 09/11/23

CCF Magasinet nr. 132
CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 26/10/23

Sidste nyt

01/05/19
Kender du app'en "Min Læge"? ... 
 
13/02/24
Lørdag den 6. april 2024 kl, 12:30. ... 
 
08/02/24
Sekretariatet har fået nye åbningstider ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member