Nyheder

Landsmødet i Kerteminde, d. 2.-3. september 2017

Af Anne Brosbøl-Ravnborg, Østjylland

Hvert år i den første weekend i september mødes formænd og repræsentanter fra lokalbestyrelserne med hovedbestyrelsen til det årlige landsmøde. Landsmødet er lokalafdelingernes talerør, og her er mulighed for at høre nyt, komme med forslag og stille spørgsmål til både landsformanden og hovedbestyrelsen, ligesom man kan få inspiration og udveksle erfaringer lokalafdelingerne i mellem. I år var otte af de 13 aktive lokalafdelinger i Danmark repræsenteret med i alt 18 deltagere samt fire hovedbestyrelsesmedlemmer. Kerteminde Vandrerhjem, smukt beliggende i skov og tæt på vandet, dannede rammen om landsmødet, og 22 engagerede CCF ildsjæle sørgede for livlige debatter, åbne diskussioner og hyggeligt samvær. Dagsordenen var åben, og emnerne for weekendens møde blev stillet op af deltagerne fra start, og det tegnede til at blive nogle intensive dage i Kerteminde.

Som debutant på landsmødet blev det hurtigt klart for mig, at styrken i dette arrangement ligger i fællesskabet omkring CCF. Det, at få sat ansigt på hinanden og høre om de meget forskellige udfordringer, som lokalafdelingerne kæmper med, giver noget helt særligt, og det var tydeligt, at alle havde en stor interesse i at gøre en forskel for medlemmerne lokalt. De enkelte lokalafdelinger gav en statusberetning, og fik input fra andre fra lokalafdelinger. Det er bemærkelsesværdigt, hvor stor variation der er i de arrangementer, som tilbydes i lokalafdelingerne, og hvor stor forskel der er på hvilke typer arrangementer, som fanger interessen og trækker medlemmer til i de forskellige områder af Danmark. Nogle lokalafdelinger er udfordrede med blot at kunne stille en fuld bestyrelse, andre kæmper med at få medlemmerne til at komme til arrangementerne, mens andre igen kan trække fulde huse til næsten identiske arrangementer. Der lægges mange timer, mange kræfter og stor energi i at lave medlemsarrangementer fra lokalbestyrelsernes side, og det vidner om et stort engagement, som kommer medlemmerne til gode.

Et andet fokusområde på landsmødet var, hvordan samarbejdet mellem lokalafdelingerne og hovedbestyrelsen styrkes. De, der har fulgt lidt med i CCF magasinet det sidste års tid, ved, at der sidder relativt mange nye ansigter i hovedbestyrelsen, og at de knokler for at komme ind i sagerne og de mange arbejdsopgaver. Foreningens fremtid, opbygning, struktur og kommunikation lå alle på sinde, og det blev debatteret livligt og længe. Fra lokalafdelingerne var der stor interesse for at høre mere om bl.a. udvalgsarbejdet, og der var input til alt fra merchandise og årskalender over fundraising, kørselsudgifter og PR-midler til nyhedsbreve og CCF ambassadører. Meningerne var til tider forskellige, men det var tydeligt at alle brænder for den samme sag. Snakken fortsatte i det mere uformelle på gåture, i kaffestuen, under middagen og ved det hyggelige bankospil om aftenen.

Der er for mig ingen tvivl om, at landsmødet bringer lokalafdelingerne tættere sammen og tættere på hovedbestyrelsen, og det giver mulighed for at trække på hinandens viden og erfaring. Det har været et udbytterigt landsmøde, og jeg kan kun opfordre andre lokalafdelingsbestyrelsesmedlemmer til at deltage på landsmødet og tage del i fællesskabet omkring CCF og få inspiration og sparring til lokalafdelingsarbejdet.

Stemningsmeldinger fra landsmødet
Vi snakkede om mange emner:

Foreningens fremtid
Opbygning, struktur og kommunikation
Åbenhed
Inspiration mellem lokalafdelingerne, erfaringsudveksling
Kørselsudgifter
Åbne diskussioner
Livlige debatter
Info HB til lokalafd
Udvalgsarbejde
PR midler
Merchandise
Rapport fra lokalafdelinger
Nyhedsbrev landsdækkende
Årshjul/årskalender



 
Af Anne Brosbøl-Ravnborg, Østjylland den 06/11/17



Foromtale af forskingsprojekt
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/06/20

NY STOR INTERNATIONAL UNDERSØGELSE
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... Læs mere
Af CCF den 12/06/20

Patienter vil have bedre muligheder for digital kontakt med sundhedsvæsenet
– også når coronakrisen er overstået. ... Læs mere
Af Danske Patienter den 11/06/20

Få hjælp til at håndtere bekymringer og stress
Deltag i gratis webinar den 9. juni kl 16-17 ... Læs mere
Af CCF den 02/06/20

Sekretariatet holder lukket
mandag den 1. juni og fredag den 5. juni ... Læs mere
Af CCF den 28/05/20

Foromtale af forskningsprojekter
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... Læs mere
Af CCF den 26/05/20

Socialrådgiverfunktionen i CCF er midlertidig nedlagt
... Læs mere
Af CCF den 20/05/20

9,8 mio. kroner til forskning i kroniske tarmsygdomme
Læge Johan Burisch fra Gastroenheden på Hvidovre Hospital har modtaget 9,8 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden ... Læs mere
Af den 18/05/20

CCF Magasinet nr. 118
Det nye nummer af CCF Magasinet er nu på gaden ... Læs mere
Af CCF den 06/05/20

Forskningsstøtte 2020
Foreningen har i år uddelt 300.000,- kr. til forskning ... Læs mere
Af CCF den 16/04/20

Sidste nyt

06/11/17
Hvert år i den første weekend i september mødes formænd og repræsentanter fra lokalbestyr ... 
 
26/06/20
Læs mere om de projekter CCF har støttet i 2020 ... 
 
12/06/20
AF COVID-19'S PÅVIRKNING PÅ FOLK MED MAVETARMSYGDOMME. ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member