Nyheder

Ung dansk læge modtager talentpris

Fokus på forskning i mave- tarmsygdomme

Johan Burischs foreløbige videnskabelige arbejde inden for feltet, også kendt som gastroenterologi, kulminerede med forsvaret af hans ph.d. i slutningen af 2013. Nu modtager han så Lundbeckfondens Talentpris på 100.000 kr. En anerkendelse han er stolt af:

”At modtage Lundbeckfondens Talentpris giver mig mulighed for at styrke min forskning yderligere, da pengene går til de forskningsprojekter, jeg arbejder med. Det er en stor faglig tilfredsstillelse. Derudover er jeg naturligvis personligt beæret over, at mit arbejde bliver anerkendt på så fin vis,” siger Johan Burisch.

Under sit ph.d. forløb har Johan Burisch arbejdet som ene projektleder med seks nationale og i alt 32 europæiske centre om at skabe det hidtil største europæisk langtidsstudie af patienter med kronisk betændelse i tarmen. Studiet er foretaget ved hjælp af webbaseret epidemiologi, en tilgang hvor man benytter registerdata til at undersøge sygdommes fordeling i forskellige befolkningsgrupper, og hvad der kan styre forskelle i forekomsten af sygdommene.

Johan Burisch har således været udpeget af den Europæiske Crohn & Colitis Organisation (ECCO) som den første internationale ph.d.-studerende til at stå i spidsen for studiet, hvor man er blevet meget klogere på sygdommens forekomst og fordeling på tværs af mange europæiske lande. Blandt andet har Johan Burisch bragt epidemiologiske metoder og teknikker - i den standard og kvalitet som Danmark er internationalt kendt for- ud til lande, der hidtil ikke har kunnet løfte sådanne opgaver. Det er blandt andet tilfældet i Rumænien og Moldova, hvor sidstnævnte med baggrund i projektet nu har kunnet starte egne epidemiologiske ph.d.-forløb

Internationalt har Johan Burisch opnået stor anerkendelse på baggrund af ovennævnte forskning, der medførte at han i fire år var medlem af det epidemiologiske forskningsråd i ECCO. Det Europæiske gastroenterologiske selskab United European Gastroenteroloy har desuden på denne baggrund inviteret ham til at sidde i dets videnskabelige råd, som det yngste medlem i organisationen. Derudover sidder Johan Burisch i en særligt udpeget talentgruppe, der skal forbedre uddannelses- og samarbejdsmulighederne for unge, kommende gastroenterologer i Europa. Nationalt er han stiftende medlem af gruppen af yngre gastroenterologer, og er en hyppigt brugt foredragsholder til efteruddannelse og workshops for både læger, sygeplejersker og diætister.

Johan Burischs forskning har allerede medført 11 priser til internationale kongresser, herunder en ærespris fra ECCO for særlig indsats af en yngre forsker.

Det 29-årige forskningstalent, der er ansat på Kirurgisk Afdeling på Nordsjællands Hospital ser frem til at arbejde videre med både kendte og mere ukendte tarmlidelser i fremtiden:

”Jeg er allerede godt i gang med mit postdoc forløb, og jeg bliver naturligvis kun mere motiveret, når jeg modtager en ærefuld hæder, som Lundbeckfondens Talentpris. Min forhåbning er, at det arbejde jeg laver vil komme rigtig mange mennesker til gavn på tværs af Europa.”

 
Af CCF den 24/03/15



Toiletaftale med Dansk Supermarked
Netto, Føtex, Bilka og Salling ... Læs mere
Af CCF den 09/08/16

CCF Magasinet nr. 103
Nyt CCF-magasin i postkassen ... Læs mere
Af CCF den 31/07/16

Statement om biologisk og biosimilær behandling
Hvordan sikrer vi patientens sikkerhed og rettigheder, når der skiftes fra et lægemiddel til et andet? Spørgsmålene er mange, når der snakkes om biosimilære lægemidler. ... Læs mere
Af CCF den 22/06/16

Nåede du ikke at se Den Lille Havfrue blive lilla?
Se hende, Martin Høgsted, Bente Buus Nielsen m.fl. ... Læs mere
Af CCF den 29/05/16

Folder om Prednisolon
Værd at vide... ... Læs mere
Af CCF den 29/05/16

Hvis du er i København d. 19. maj
Så tag forbi Den Lille Havfrue om aftenen. ... Læs mere
Af CCF den 18/05/16

I-CARE: Nyt stort Europæisk forskningsprojekt for mænd og kvinder med IBD
16.000 patienter ... Læs mere
Af CCF den 18/05/16

Colitis ulcerosa og blindtarmsbetændelse
Sammenhæng ... Læs mere
Af CCF den 02/05/16

Støt CCF når du taler...
Mobilabonnement ... Læs mere
Af CCF den 01/05/16

CCF Magasinet nr. 102
Er udkommet... ... Læs mere
Af CCF den 30/04/16

Sidste nyt

24/03/15
Fokus på forskning i mave- tarmsygdomme ... 
 
09/08/16
Netto, Føtex, Bilka og Salling ... 
 
31/07/16
Nyt CCF-magasin i postkassen ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member