Nyheder

Sådan ser vi ud… resten er historie

Læs historien… og del den så :-)

---
Hej. Mit navn er Malene, jeg er 21 år. Her er min historie.
Det hele startede efter jeg var flyttet hjemmefra d.15.09.14, jeg begyndte at gå meget på toilettet (stort set hele tiden) og var drænet for energi og sov hele tiden. Jeg gik med det, næsten to måneder før jeg talte med min læge, om hvordan jeg havde det. Blev henvist til sygehuset og fik en kikkert undersøgelse, dog var de ikke dengang sikre på om det var Colitis Ulcerosa jeg havde, min tarm var meget betændt men prøverne der blev taget viste ikke specifikke tegn på hvilken sygdom der var tale om. Jeg kom i behandling, og havde det som om jeg aldrig havde været syg. Men efter endt behandling, blev jeg efter nogle måneder syg igen, og så fik jeg diagnosen Colitis Ulcerosa. Jeg har siden fået forskellige behandlinger som ikke kunne holde det nede og har været indlagt to gange, jeg får nu *r… hver 8. uge samt *i…. Jeg er så glad for de har fundet noget som virker.

Rent socialt - havde jeg det rigtig svært i starten med at skulle nogen steder, og har derfor aflyst mange aftaler, og mistet en del venner. Men det eneste jeg tænkte ’’tænk hvis jeg ikke når på toilettet’’. Den dag i dag er det ikke noget problem, jeg fungerer rigtig fint og går på HF. Nogen af dem jeg går i klasse med, ved at jeg har en sygdom, og kan sagtens snakke med dem om det. Og heldigvis er skolen meget forstående i forhold til ens fravær, når man har en kronisk sygdom med sygehus besøg m.m.

Jeg er så heldig, at jeg har min familie og kæreste som har været der for mig, igennem det hele. De har gjort alt for at hjælpe mig. Jeg er taknemmelig for mit liv, også selvom jeg har fået denne sygdom. Den har også haft positiv indvirkning på mit liv, den har vist mig at jeg er stærk og kan klare mange ting. Jeg er også taknemmelig over de venner og veninder, som er blevet og har været forstående overfor hvordan jeg havde det i starten. De sande venner.

Det sværeste har indtil videre været folk ude fra, som ikke har kunnet forstå at man er syg – ’’ du ser da ikke syg ud’’ fordi man ikke altid kan se det på en, selvom man faktisk har det rigtig skidt. Og så skal man til at forklare dem hvad man fejler, hvilket efter utallige gentagelser, kan virke udmattende.

Man kan leve med sygdommen og have et normalt liv, selvfølgelig er der visse tilfælde hvor dette ikke er muligt. Jeg priser mig lykkelig for mit ikke er værre.

Dette var så min historie.

Mvh. Malene Pedersen

---
Del billedet/historien - vær med til at nedbryde tabuer og sætte fokus på Mave- tarmsygdomme.

* produktnavne er slettet/ændret


Historien er fra vores Facebookside - https://www.facebook.com/colitiscrohnforeningen




 
Af CCF den 18/12/14



CCF Magasinet nr. 97
Gode historier - og meget mere ... Læs mere
Af CCF den 01/02/15

Mave- tarmforeningen CCF, fordobler beløbet til forskning indenfor irritabel tyktarm
Fokus på forskning ... Læs mere
Af CCF den 16/01/15

Forskelle - IBD og IBS
Og ligheder. ... Læs mere
Af CCF den 12/01/15

Praktiserende læger får en hjælpende hånd...
Fejldiagnoser ... Læs mere
Af CCF den 05/01/15

Læs 29 personlige tarmhistorier
Fra helt almindelige danskere ... Læs mere
Af CCF den 04/01/15

Godt nytår til alle
... Læs mere
Af CCF den 31/12/14

Sådan ser vi ud… resten er historie
Terese's historie ... Læs mere
Af CCF den 30/12/14

Sådan ser vi ud… resten er historie
Karen Hammond's historie ... Læs mere
Af CCF den 29/12/14

Sådan ser vi ud… resten er historie
Hejdi's historie ... Læs mere
Af CCF den 28/12/14

Sådan ser vi ud… resten er historie
Johanne Sonne's historie ... Læs mere
Af CCF den 27/12/14

Sidste nyt

18/12/14
Malene's historie ... 
 
01/02/15
Gode historier - og meget mere ... 
 
Gå til nyhedsarkiv
member
member