Nyheder

En super woman bliver jo ikke syg!

Sygedage – det er ikke noget for mig…..!!! Sådan tænkte jeg om mig selv, for sådan var mit liv – lige frem til 2010. Efter en rejse til Vietnam, begyndte maven at gøre meget ondt. Der var slim, der var blod, jeg tabte mig og var så træt at jeg ikke kunne hænge sammen.Lene Romer Halby - Colitis-crohn foreningen

I lang tid skjulte jeg det – for mig selv og mine omgivelser, og i særdeleshed for min arbejdsplads. For dels er maveproblemer jo ikke noget man taler om - og dels bliver en super woman jo ikke syg!

Det var svært at deltage i sociale aktiviteter og være den smilende, glade og fjollede Lene som jeg var vant til at være. Jeg kæmpede for at holde fast i lidt træning, for selv om det var hårdt, så var timerne i træningscentret de eneste timer, hvor jeg følte at jeg stadig havde lidt kontrol – i forhold til en mave som pludselig styrede mit liv.

Da undersøgelser hverken kunne bekræfte diagnosen Crohns , Colitis eller cancer, blev jeg sendt hjem fra hospitalet med beskeden om at det nok bare var irritabel tyktarm og at jeg skulle lære at leve med det.

Heldigvis kom jeg til et andet hospital, hvor de konstaterede, at tyktarmen var ”død”.

Meget blev prøvet, men intet virkede, så i 2013 måtte jeg sammen med min gode læge på Hvidovre beslutte, at en tyndtarmsstomi nu var en uundgåelig løsning. Det var ikke nogen nem beslutning – for hvem gider egentlig at rende rundt - resten af livet – med en pose på maven….?

Men jeg vidste jeg havde valget om at leve et ”lorteliv” uden stomi – eller komme til at leve et godt liv med stomi – og så var valget alligevel ikke så svært.

Og jeg har opdaget, at jeg både kan træne, løbe, få sol på maven, bade i træningscentret – og blive beundret af min søde mand – så jeg har gjort mig mange unødige bekymringer om livet med stomi.

Og jeg er glad for min beslutning om at være 100 % åben om at jeg har stomi. Det hjælper mig selv – og hvis jeg samtidig kan være med til at bekæmpe det tabu, der er omkring mave- tarmsygdomme, så giver de 4 hårde år, med en masse indlæggelser og 11 operationer alligevel god mening……

- Lene Romer Halby – 51 år
------
Dagen efter denne nyhed, var Lene Romer Halby i TV2 Lorry for at fortælle om det at have stomi.
Se tv-indslaget - klik her







 
Af CCF den 10/08/14



Sanistål giver fri adgang til 47 toiletter
Landsdækkende VVS ... Læs mere
Af CCF den 03/09/15

200.000 tak til Ladywalk 2015
... Læs mere
Af CCF den 28/08/15

Statoil har mange toiletter
Udlån af toiletter ... Læs mere
Af CCF den 26/08/15

​Talentpris 2015 – Paw Henriksen
CCF ambassadør ... Læs mere
Af CCF den 18/08/15

​CCF Magasinet nr. 99
Seneste nummer ... Læs mere
Af CCF den 17/08/15

Vær en smart og attraktiv stomist :-)
Og giv samtidig et CCF-medlemskab til en ven ... Læs mere
Af CCF den 12/08/15

6 mave- og tarmsygdomme, danskerne lider af
Artikel fra Samvirke ... Læs mere
Af CCF den 05/08/15

Emma er 22 år
Åben og ærlig historie ... Læs mere
Af CCF den 28/07/15

​Jamen, du ser da ikke syg ud..?
En usynlig sygdom ... Læs mere
Af CCF den 22/07/15

Ny lokalafdeling - Nordsjælland
22. august ... Læs mere
Af CCF den 19/07/15

Sidste nyt

member
member